Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СОЦІАЛЬНІ ВИПЛАТИ ЗРОСТАЮТЬ

Кабінетом Міністрів України 16 липня 2008 року за №654 прийнято постанову „Про підвищення рівня пенсійного забезпечення громадян”, якою передбачено, що у разі, коли щомісячний розмір державної соціальної допомоги призначеної відповідно до Закону України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам (з урахуванням доплат, встановлених законодавством а також щомісячної державної адресної допомоги, передбаченої постановою Кабінету Міністрів України від 26 березня 2008 р. №265) не досягає 544 грн., таким особам встановлюється доплата у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Розмір державної соціальної допомоги відповідно до Закону України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” станом на 01.07.2008 р. складатиме (з урахуванням норм зазначеної постанови):

для інвалідів з дитинства І групи – 723 грн.;

для інвалідів з дитинства ІІ групи - 544 грн.;

для інвалідів з дитинства ІІІ групи - 544 грн.;

для дітей-інвалідів (без надбавки на догляд) – 544 грн.;

для дітей-інвалідів, захворювання яких пов’язане з Чорнобильською катастрофою (без надбавки на догляд) – 544 грн.;

для дітей-інвалідів з надбавкою на догляд – від 607,4 до 677,4 грн.;

для дітей-інвалідів, захворювання яких пов’язане з Чорнобильською катастрофою з надбавкою на догляд – від 776,10 до 846,10 гривень.

Таким чином, мінімальні розміри допомог, які виплачуються цій категорії громадян, підвищаться з 1 липня 2008 року та становлять 544 грн.

Виплата доплати до державної соціальної допомоги відповідно до Закону України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” буде проводитися органами праці та соціального захисту населення за рахунок коштів, передбачених на виплату державних соціальних допомог, тобто субвенції з державного бюджету.

Перерахунок державної соціальної допомоги буде здійснюватися органами праці та соціального захисту населення без надання громадянами заяв.

Доплата до державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам за липень буде виплачуватися за основними відомостями у першій половині серпня 2008 року поштовими відділеннями та установами банків.

На сьогодні державну соціальну допомогу відповідно до Закону України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам” отримують більш як 256 тис. інвалідів з дитинства та законних представників дітей-інвалідів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com