Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Рішення Думи назвали неприйнятним

20 серпня делегація Ради Федерації на чолі з Головою палати Сергієм Мироновим була присутня на засіданні парламенту Південної Осетії – Аланії. На ньому було прийнято звернення до Президента Росії, керівникам Федерального Зборів до світового суспільства про визнання Республіки Південна Осетія. Згодом подібний документ був прийнятий Державною Думою.

Адміністрація Джорджа Буша вважає “неприйнятним” рішення Держдуми і Ради Федерації РФ під­тримати визнання самопроголошених Південної Осетії й Абхазії як самостійних і незалежних держав.

“Це неприйнятно для нас”, — заявив в понеділок у Вашингтоні заступник офіційного представника держдепартаменту США Роберт Вуд.

За словами американського дипломата, “Росія повинна поважати територіальну цілісність і суверенітет Грузії”, — передає Новости-Грузия з посиланням на Франс Прес.

Разом з тим, президент Грузії Михаїл Саакашвілі заявив, що розглядає рішення російського парламенту по Абхазії і Пів­денній Осетії як спробу анексії грузинської території.

На виїзному засіданні уряду Грузії в Горі він відзначив, що “Росія вирішила почати відновлення Радянського Союзу з Грузії”, передає Інтерфакс.

Грузинський президент заявив, що його країна має намір протидіяти цим планам, апелюючи до зарубіжних країн. “Нашим завданням є максимальна координація дій з міжнародним співтовариством”, — сказав він.

В той же час, в МЗС Литви вважають, що Росія вступає на небезпечний шлях, ставлячи під сумнів територіальну цілісність Грузії.

“Рішення Держдуми РФ, якими вона просить президента Росії визнати незалежність адміністративних одиниць Грузії, — Абхазії і Південної Осетії, відкрито і грубо чинять замах на територіальну цілісність Грузії, тому вони не прийнятні ні з точки зору міжнародного права, ні з погляду принципів добросусідства”, — йдеться в заяві, яку в понеділок розповсюдив Департамент інформації і друку МЗС Литви.

Зі свого боку, в МЗС Естонії називають неправовим рішення парламенту Росії по Південній Осетії і Абхазії.

“З погляду міжнародного права рішення парламенту Росії є неправовим і заслуговує засудження”, — заявив журналістам міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает.

Українська правда

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com