Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Контрактна армія з 1 січня?

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко розраховує, що Верховна Рада прийме закон про перехід на контрактну армію з 1 січня 2009 року. Вона звернулася до Мінфіну передбачити в проекті держбюджету на наступний рік необхідні для цього витрати.

«Швидше за все, Верховна Рада прийме рішення, що з 1 січня буде 100- відсотковий перехід на контрактну армію. Це потрібно обов’язково врахувати, щоб усе було чітко прописано в бюджеті», - заявила Тимошенко сьогодні в Кабінеті міністрів у ході наради з міністрами- нашоукраїнцями з питань фінансування в 2009 році.

У свою чергу, заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук зазначив, що витрати для переходу на контрактну армію частково передбачені в першому півріччі 2009 року.

«Ми передбачили в цьому обсязі витрати на перше півріччя, оскільки 1 січня їм не вдасться набрати всіх. А вже з 1 липня планується повний набір і фінансування в повному обсязі», - заявила вона .

Нагадаємо, у квітні Тимошенко звинуватила парламент у тому, що дотепер   не відмінено  призов на строкову службу в Збройні Сили України.

У червні Президент України Віктор Ющенко заявив, що перехід країни на контрактну армію в параметрах, оголошених 3 роки тому, зараз є нездійсненним. Раніше, 27 лютого, він сказав, що програма переходу Збройних сил України на контрактну основу до 2010 року перебуває під загрозою зриву. Тоді він підкреслив, що 2009 рік повинен стати останнім роком призову на строкову військову службу, а з 2010 року Збройні сили повинні бути повністю укомплектовані на контрактній основі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com