Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

На Закарпатті у 123 школах навчають мовами нацменшин

В Закарпатській області функціонує 123 загальноосвітні школи, гімназії та ліцеї з мовами навчання національних меншин. Одночасно приділяється значна увага і належному вивченню української мови у цих закладах. Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші голові Державного комітету України у справах національностей та релігії Олександру Сагану, який прибув в область для участі у XIV засіданні Змішаної українсько-угорської комісії, що відбувається в Ужгороді. Про це повідомили в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

Під час зустрічі Олександр Саган та Олег Гаваші обговорили питання забезпечення прав національних меншин в Закарпатській області. Йшлося також про шляхи вирішення існуючих міжконфесійних конфліктів, стан справ з нелегальною міграцією. На виконання відповідного Указу Президента України в області розроблена регіональна галузева програма поліпшення вивчення української мови у школах з навчанням мовами національних меншин. Разом з тим голова ОДА наголосив на тому, що і досі проблемним залишається питання забезпечення цих навчальних закладів необхідними підручниками та посібниками. Насамперед це стосується закарпатських шкіл з угорською та румунською мовами навчання.

osvita.org

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com