Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

На шахтах припинена виплата зарплат

В українських вуглевидобувних підприємств виникли проблеми з виплатою заробітної плати, пише газета Дело в статті Шахтарям перестали платити зарплату.

Зарплату за серпень до сих пір не виплатили на підприємствах Лисичанськвугілля, Свердловантрацит і Донбасантрацит. Між тим в бухгалтерії останнього повідомили, що гроші за серпень вже виплачені, а оплата за вересень надійде найближчим часом, пише газета.

Проблеми з виплатою заробітної плати і на об’єднання Ровенькиантрацит. На підприємстві ствер­джують, що затримка оплати праці пов’язана з ситуацією в Промінвестбанку, але обіцяють, що найближчим часом вирішать проблему. «16 жовтня поточна заробітна плата за серпень була виплачена стовідсотково, до кінця місяця, згідно з графіком, буде виплачена та заробітна плата за вересень», — заявив виконуючий обов’язки генерального директора Ровенькиантрацит Юрій Зюков. Зазначимо, що на сьогоднішній день середня заробітна плата на об’єднання складає 10-11 тисяч гривень.

Підтвердили інформацію про проблеми з виплатою зарплати шахтарям і в Міністерстві вугільної промисловості України. «Це пов’язано як з ситуацією, яка склалася навколо найбільшого банку країни, який обслуговував підприємство, так і з падінням виробництва, яке зараз спостерігається в металургійній галузі», — пояснив прес-секретар Мінвуглепрому Олександр Горобець. За його словами, заборгованість заробітної плати існує також на підприємствах Луганськвугілля і Донбасвугілля.

Раніше повідомлялося, що металургійні комбінати починають масові звіль­нення працівників.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com