Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

До 2100 року рівень світових океанів підвищиться на 1,5 метра

За даними останніх досліджень, глобальне потепління приведе до підвищення рівня світових океанів і морів на цілих 1,5 метра до кінця століття. Дані дослідження були представлені на європейській конференції Геофізичних досліджень і показують, що підвищення рівня морів, в три рази перевищує цифру, яку прогнозувала група по Зміні клімату торік.

Як заявив вчений Океанографічної Лабораторії Великобританії, їх оцінка була заснована на останній моделі, що дозволяє зробити точну реконструкцію рівня морів за минулі 2 000 років. «Протягом минулих 2000 років рівні світових океанів були практично незмінні. Але останнім часом ми можемо спостерігати їх значне підвищення», сказав він. За даними, які були надані на конференції, рівні морів мали такі градації: у 18 столітті підвищення на 2 см, в 19-у на 6 см., у 20 — на 19 см. Таке сильне підвищення пов’язане з таненням крижаних пластів, що служать сильним каталізатором. За словами вчених, якщо рівень океану підвищиться на один метр, 72 міль­йони китайського населення і 10 відсотків в’єт­намських жителів будуть вимушені змінити своє місце проживання.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com