Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Олександр Гудима пропонує будувати в Україні нафтопереробні заводи

У МАУП давно склалася добра традиція запрошувати відомих людей, досвідчених фахівців-професіоналів у певній галузі, які можуть поділитися своїми знаннями зі студентами і відповісти на актуальні запитання молоді. Студентський Дискусійний клуб МАУП часто проводить зустрічі з економістами, політиками, спортсменами, правниками, які охоче відповідають на запитання студентів та дискутують з ними щодо важливих тем.

Цього разу гостем Академії став один з найкращих спеціалістів у галузі енергетики — Олександр Гудима. Народний депутат України працює для вирішення паливно-енергетичної ситуації в нашій державі. «Економічний розвиток будь-якої держави, її земля та енергоресурси — це те, що дає людям життя», — зазначив Олександр Гудима.

Днями ціни на газ збільшились на 25%, а через три роки взагалі стануть світовими. Тому, на фоні фінансової кризи, забезпечення України енергоресурсами є однією із складових загального благоустрою держави.

Олександр Гудима розповів про основні енергоносії в державі, про ті проблеми, які виникають між Росією і Україною по «газовому питанню». Енергетична залежність України від Росії породжує постійні проблеми. За 10 років Україна має зробити фантастичну революцію (найперше у свідомості кожного громадянина). Оскільки через 3 роки Україна мусить підняти ціну на газ для населення, то наша держава має робити кроки, щоб забезпечити постачання енергоресурсами з іншого джерела, і цим самим залежати від Росії на 30%.

На думку депутата, нафтопереробні заводи, які працюють на Україні, мають досить низький коефіцієнт корисної дії, тому на їхньому місці потрібно збудувати нові. Сучасні заводи повинні випускати нафтопродукти з високим ступенем переробки. Ще один важливий енергоносій — ядерне паливо, яке поступає на атомні електростанції. Ядерні технології потрібно розвивати — будувати нові ядерні реактори, запровадити реактори нового типу (канадські). Кожна держава будує свою енергетичну систему виходячи з різних обставин, включаючи військові дії між країнами, які можуть виникнути. Олександр Гудима вважає, що забезпечити ядерну енергетику України можливо лише за умов будівництва власного енергетичного комплексу: «Забезпечення України газом, нафтою та паливом залежить від економічного стану країни і від того, якою є наша влада сьогодні».

Спеціаліст-енергетик Олександр Гудима впевнений, що молоде покоління забезпечить сучасними технологіями розробки та споживання енергетичної системи і питання енергетичної залежності від Росії зникне.

 

Наталя Василець

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com