Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Автобусне шоу» Черновецького з’їло 54 тисячі

На захист підвищених тарифів Черновецький пригнав під мерію 27 листопада 30 пасажирських автобусів. Через це бюджет столиці втратив 54 тисячі гривень, заявляють депутати Блоку Кличка у Київраді. «Через забаганку влади водії фактично прогуляли майже весь робочий день. Від цього — незручності на маршрутах, та відсутність денної виручки. Хто відповідатиме за таку халатність — має дізнатись прокуратура та КРУ», - заявляють у Блоці. За словами депутатів, простій автобусів та їх звукові сигнали в центрі Києва кожні 15-20- хвилин — ніщо інше, як страйк. Однак, офіційних причин для цього у «Київпастрансу» не було. Мало того — керівник «Київпастранс» Микола Ламбуцький спостерігав за прогулом своїх співробітників, але не вжив відповідних заходів. Офіційною мовою такі дії - службова халатність.

Депутати наголошують, що скарги «Київпастрансу» на збитковість виглядають доволі дивно, якщо замість того, аби працювати,  така кількість багатомісних автобусів безпідставно  простоює. 

«Арифметика такого недбальства проста. Треба просто підрахувати кількість пасажирів в цих автобусах,  помножити на кількість рейсів, які могли б бути здійснені впродовж 5 годин простою. Виходить  — більше 54 тисяч гривень, які недоотримав міський бюджет», — заявляють в Блоці.

Блок Кличка звернувся до прокурора Києва Євгена Блажівського з депутатським запитом щодо правомірності зняття 27 листопада з маршрутів автобусів великої місткості.

Блок просить прокуратуру та КРУ перевірити, за чиєю вказівкою ці автобуси перебували біля будівлі Київської міської ради; яка причина вимушеного простою вказаних автобусів;

яка сума недоотримана у якості виручки комунальним підприємством «Київпастранс», отже міським бюджетом міста Києва, від вимушеного простою вказаних автобусів.

А також чи вбачаються у діях водіїв вказаних автобусів порушення закону «Про транспорт»;

чи вбачається у діях водіїв вказаних автобусів прогул; чи вбачається у діях Ламбуцького як керівника комунального підприємства, чиї транспортні засоби знаходились біля Київської міської ради службова халатність.

У разі виявлення порушення норм чинного законодавства Блок Кличка просить прокуратуру Києва  вжити всіх заходів реагування, які належать до  її компетенції.

Як відомо, 27 листопада близько 2 тисяч людей пікетували столичну мерію. Частина учасників акції протесту вимагали зниження вартості проїзду у громадському транспорті та тарифів на комунальні послуги. Інші учасники, в основному транспортники вимагали збереження існуючих тарифів на проїзд.

 

«Українська правда. Київ»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com