Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Оновлення МЗС Грузії

Новий міністр закордонних справ Грузії 49-річний Грігол Вашадзе, який зайняв пост у кінці минулого тижня, крім грузинського паспорта має і російський і не має наміру відмовлятися від нього.

«Я отримав громадянство Росії після розпаду СРСР і є російським громадянином по сьогод­нішній день. А грузинське громадянство мені було надане спеціальним указом президента Грузії у 2007 році», — сказав міністр.

Дипломат водночас зазначив, що після загострення російсько-грузинських відносин через серпневі події в Південній Осетії він не має наміру відмовлятися від громадянства РФ. «У мене ж не громадянство російського уряду», — сказав він.

На питання, чи підтримує він зв’язок з російськими дипломатами після розриву Тбілісі дипвідносин з Москвою, міністр відповів ствердно, передають РІА Новини.

«Підтримував і підтримую. Кілька керівників МЗС РФ мої друзі. Але називати їхні імена, вибачте, не буду», — сказав Вашадзе.

Відповідаючи на запитання про те, чи готова Грузія до прямих переговорів з Росією, міністр відзначив, що «не було ще такої війни, яка б не закінчувалася переговорами».

«Не обговорюються тільки три основних принципи — незалежність, суверенітет і територіальна цілісність Грузії. Все інше можна вирішити за столом переговорів», — говорить Вашадзе.

Нагадаємо, 5 грудня прем’єр-міністр Грузії Грігол Мгалоблішвілі відправив у відставку чотирьох міністрів, у тому числі голів Міноборони Давида Кезерашвілі і МЗС Еку Ткешелашвілі. На місце голови МЗС Грузії голова уряду призначив Грігола Вашадзе.

Як повідомлялося, Вашадзе попросив всіх заступників міністра закордонних справ та послів написати заяви про звільнення.

У Росії вважають, що сьогоднішні звільнення у Грузії — реакція на відмову цій країні в наданні плану дій щодо членства в НАТО.

 

Кorrespondent

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com