Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Фестиваль іранської кухні в МАУП

Днями у Міжрегіональ­ній Академії управління персоналом відбувся традиційний Фестиваль іран­ської кухні.

Жителі Ірану завжди пишалися своєю традиційною кухнею. Оцінити особливості кулінарного мистецтва цього східного народу зібрались всі бажаючі — студенти та викладачі Міжрегіональної Академії управління персоналом. На цьому святі було представлене центральне блюдо Іранців — кебаб з баранини.

Такий захід у рамках культурних зв’язків між посольствами проводиться вдруге. Завітали сюди і студенти Ірану з інших вищих навчальних закладів столиці. В Академії ж навчається багато студентів з країн арабського світу: Ірану, Палестини, Сирії, Лівану та інших. Міжнародний підготовчий інститут імені Великого князя Святослава Хороброго, де навчаються іноземні студенти, є навчально-виховним структурним підрозділом Між­регіональної Академії управління персоналом, який створений з метою сприяння здійсненню міжнародних програм у галузі освіти, розвитку навчальної, методичної, наукової та редакційно-видавничої діяльності, надання інформаційних, консультаційних та інших послуг іноземцям.

Фестиваль іранської кухні проводиться в Академії за сприяння Посольства Ісламської Республіки Іран у Києві та за участі самих студентів МАУП. Ця акція спрямована на ознайомлення з культурами інших народів, зокрема з традиціями країни Іран. Під час таких заходів студенти з різних країн спілкуються і розповідають один одному про особливості культури, традицій та звичаїв на Батьківщині кожного з них, а також пригощаються блюдами національної кухні.

Іранська кухня, як відомо, одна з найбільш складних і вправних у світі, у чому мали нагоду переконатися всі учасники фестивалю. Їжа є важливою частиною культури східного світу й служить символом гостинності та щедрості. У якості гарніру до яловичини, телятини, баранини й курки використовують рис і картоплю, крім того застосовують багато різноманітних спецій та пряностей. Тож гості фестивалю — студенти, та викладачі Академії мали чудову нагоду познайомитися з вишуканими стравами арабської кухні, послухати мелодійну східну музику та поспілкуватися з гостинними господарями фестивалю.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com