Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Співробітництво МАУП зі Столичним Університетом штату Луїзіана (США)

Актуальними проблемами вищої бізнес освіти є програми, що спрямовані на практичну професійну підготовку фахівців, випускники яких здатні вирішувати управлінські завдання саме в умовах кризи.

В рамках цих програм найбільш популярною є всесвітньо визнана МВА (Master of Business Administration) - найпрестижніша у світі програма бізнес-освіти з найвищим рівнем ділової кваліфікації менеджера. Вона розрахована на керівників функціональних відділів, компаній, фірм, організацій та установ, власників та співвласників приватних фірм та підприємств, співробітників, які претендують на керівні посади – усіх тих, хто зацікавлений у якісному підвищенні свого професійного рівня та кваліфікації. Розширюючи перелік програми МВА, Академія підготувала досить цікавий проект, який пов’язаний зі співробітництвом з зарубіжним навчальним закладом – Столичним Університетом штату Луїзіана (США). Про основну суть співробітництва з цим закладом розповів проректор з інновацій та регіональної роботи Володимир Яровой. «З цим закладом підписано угоду на підготовку бакалаврів, магістрів і докторів філософії. Програма складається з двох частин. Перша частина - це підготовка магістрів відповідно до міжнародних вимог за програмою Столичного Університету штату Луїзіана (США). Друга частина – адаптація цих курсів до української економіки, задля того, щоб випускники мали можливість не тільки засвоїти кращі традиції міжнародного досвіду, а й впроваджувати набуті під час навчання знання. Велика увага приділяється професорсько-викладацькому складу, оскільки на програму запрошені викладачі, які мають не тільки певний досвід, а й відмінно володіють англійською мовою, бо частина предметів викладається англійською мовою. Враховуючи сучасний економічний стан країн США, виходили з того, що майбутні менеджери повинні, в першу чергу, володіти навичками креативного менеджменту, тобто вирішувати питання, пов’язані з виходом з економічної кризи. Столичний Університет штату Луїзіана (США) дав право видачі нашим студентам відповідного диплому. В рамках програми діють дві підпрограми, що дає можливість студентам, які навчаються в магістратурі Академії, отримати додаткові знання, вміння і навички з бізнес адміністрування. Ця програма розрахована на один рік і в порівнянні з загальною значно скорочує час і витрати студентів. Вона має модульний характер – студенти запрошуються один раз на квартал і протягом 10 днів опановують змістовні частини модулів, які були затверджені викладачами Столичного Університету штату Луїзіана (США)». Програма МБА в МАУП це – орієнтація на вітчизняний ринок, правове коло, економічні закони, специфіку менталітету українських людей в питаннях стратегічного менеджменту, маркетингу, управління персоналом та особистісного росту, на відміну від більшості бізнес-шкіл, які частіше використовують західний досвід.

Співробітництво із зарубіжними освітніми закладами дає можливість впроваджувати інноваційні форми навчання та забезпечує відмінну професійну підготовку фахівців Міжрегіональної Академії управління персоналом.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com