Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У європі — крига

Представники аналітичного агентства J.D. Power and Associates заявили, що їх грудневий прогноз на 2009 рік для західноєвропейського ринку легкових автомобілів виявився дуже оптимістичним.

Зараз експерти вважають, що найімовірніше продажі автомобілів в Західній Європі впадуть до рівня 1993 року. Про це в середу написало видання Automotive News. Проаналізувавши грудневі об’єми реалізації європейських автоділерів, аналітики прийшли до висновку, що в 2009 році падіння ринку складе близько 16 відсотків, і всього за рік в Західній Європі буде продано 11,39 мільйона нових машин. До Нового року передбачалося, що продажі впадуть не більш, ніж на 11,5 відсотків. Для порівняння в 2008 році західноєвропейський ринок «легковичків» втратив 8,4 відсотка, а все за минулий рік було продано 13,56 мільйона машин.

За даними J.D. Power, наступного року в Іспанії реалізують на 25 відсотків менше автомобілів, у Великобританії продажі впадуть з 2130000 до 1700000 машин, а в Германії ринок легкового транспорту опуститься до рівня середини 80-х років минулого століття.

Це найсерйозніше прогнозоване падіння об’ємів продажів на автомобільному ринку Західної Європи за останні два десятиліття. На початку 90-х років тут щорічно реалізовувалося близько 13-14 мільйонів машин. У період між 2005 і 2007 роками на західноєвропейському ринку щорічно продавалося близько 14,7 мільйонів автомобілів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com