Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Антирадари дисциплінують?

Після введення нових штрафів аварійність зменшилася на 40%. Виріс і прибуток даїшників. Тільки за перший місяць дії нових тарифів стражі порядку заробили більше ста міль­йонів гривень. Правда, цей заробіток теоретичний, — за даними Госказначейства, близько половини виписаних штрафів залишаються неоплаченими.

Одним з найбільш поширених порушень є перевищення швидкості. Перевищують в основному через неправильно встановлені знаки і дуже низьку дозволену швид­кість. Обмеження 60км/год по місту і 90км/год по трасі були встановлені в 70-х роках. Відтоді автомобілі сильно змінилися, та і дорогі сталі ширшими, а максимально дозволені швидкості залишилися колишніми.

Сперечатися з даїшниками про правильність таких обмежень — справа даремна.

Для того щоб водій виявив засідку раніше, ніж страж порядку встигне заміряти швидкість руху, придумані спеціальні пристрої — антирадари. Їх розділяють на дві групи. Активні, які створюють перешкоди і не дозволяють встановити швидкість руху автомобіля, а іноді і виводять з ладу устаткування міліції, і пасивні — вони просто попереджають, що поряд знаходиться джерело випромінювання. У Україні використання активних антирадарів офіційно заборонено, але з приводу пасивних сканерів ніяких нормативів не існує.

Принцип роботи мілі­ційних радарів заснований на випромінюванні електромагнітного сигналу і ухваленні сигналу, відбитого від рухомого об’єкту. За часом затримки сигналу і його частоті прилад обчислює швидкість автомобіля. Антирадари, точніше радари-детектори, сканують діапазон частот, використовуваний гаїшними радарами, і у разі виявлення відповідних радіохвиль, видають застережливий сигнал.

Вибирати радар-детектор слід виходячи із діапазонів. Чим більше діапазонів сприймає детектор, тим краще. Також дуже важлива фільтрація сигналів. Річ у тому, що мобільні телефони, радіостанції і інші джерела випромінювання радіохвиль можуть створювати перешкоди, які викликають помилкові спрацьовування. Діапазон частот і фільтрація, мабуть, головні критерії.

Встановлюють антирадари, як правило, прямо на лобове скло за допомогою присосок. Також поширені варіанти кріплення на передню панель або на протисонячний козирок. Чим вище встановлений детектор, тим більше шан­сів виявити засідку здалеку.

Ціни на ці вироби коливаються від трьохсот гривень до трьох тисяч. Дешеві прилади не можуть визначати всі типи випромінювачів і часто здіймають помилкову тривогу. Дорожчі моделі працюють набагато краще і здатні протистояти сучасним приладам «Візир», які недавно поступили на озброєння ДАІ. У будь-якому випадку, той, хто їздить багато і швидко, з легкістю окупить прилад.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com