Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Улюблена дитина Європи

Серед безлічі дивних автомобілів, першість, звичайно, займають електрокари, які намагаються створити ринок майбутнього, що складається з невеликих і навіть маленьких автомобільчиків.

Think City Car — електричний автомобіль, що має переспективи продажу в ЄС. В Амстердамі уклали з норвезьким автовиробником контракт на постачання 500 одиниць подібних електрокарів. До 2015 року кількість Think City Car в Амстердамі повинна буде скласти не менше 10 000 автомобілів.

Think City Car може оснащуватися акумуляторами на основі натрію або літію, розміщуються батареї під сидіннями. Автомобіль може розвинути максимально 100 км/год, оскільки передбачається, що це все-таки міський автомобіль, розгін до «сотні» займає близько 6,5 секунд. На одному заряді акумулятора електрокар може подолати не менше 170 км.

Проект Think City Car все ж таки має невелику схожість з Daewoo Matiz. Але кузов Think зроблений з пластмаси, яка може бути використана повторно. Щоб зробити автомобіль безпечнішим, двері посилені спеціальним каркасом.

Think поки продається в Норвегії і Амстердамі, і для його покупки необхідно оформляти замовлення, виконання якого доведеться почекати.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com