Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Знову будуть перемовини

Влада КНДР заявила про готовність почати нові переговори щодо ядерної проблематики.

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на офіційну заяву, поширену міністерством закордонних справ Пів­нічної Кореї. У заяві говориться, що Пхеньян прагне знизити напруженість, що виникла навколо цього питання. У ній також стверджується, що формат переговорів, який існував раніше, застарів і «не може використовуватися у нинішній ситуації». Яким повинен бути новий формат, не уточнюється. Можливо, КНДР буде наполягати на прямих двосторонніх зустрічах зі США. Існуючий в даний час формат міжнародних переговорів щодо північнокорейської проблеми включає шестисторонні зустрічі за участю двох Корей, США, Японії, Китаю та Росії.

Раніше представник Північної Кореї в ООН заявляв, що цей формат застарів і повернення до нього не буде ні за яких умов, оскільки зазначені країни «обманювали» Північну Корею і звинувачували у невиконанні спільно узгоджених рішень.

Нагадаємо, шестисторонні переговори було перервано КНДР, яка всупереч домовленостям, досягнутим у ході переговорів «шістки» та прийнятим на себе зобов’язанням, 25 травня провела другі ядерні випробування в своїй історії й цілу серію ракетних випробувань.

У відповідь Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, що посилює санкції стосовно Північної Кореї. Офіційний Пхеньян ще до голосування в Раді безпеки попередив, що будь-які санкції будуть розцінюватися як оголошення війни.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com