Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Не віддавай вечерю ворогу

Австралійські учені з’ясували, що вечеря, яка складається зі швидко засвоюваних продуктів з високим глікемічним індексом, допомагає швидше заснути. Якщо одержані дані вдасться підтвердити в інших дослідженнях, можна буде вважати, що знайдено простий і приємний спосіб боротьби з безсонням.

«Щоб легко засинати, потрібно дотримуватися декількох простих правил, наприклад, не пити увечері алкогольні і кофеїновмісні напої. Якщо вам все одно важко заснути, порадьтеся з лікарем, чи можна вам їсти на ніч їжу з високим глікемічним індексом. Цей прийом їжі може стати в нагоді і тим, хто не може заснути після нічної роботи або після зміни часових поясів», — пояснює один з авторів дослідження.

Глікемічний індекс (ГІ) — це число від 1 до 100, що показує, наскільки швидко засвоюється їжа. Злаки і овочі багаті клітковиною і мають низький ГІ, після їх вживання рівень глюкози в крові зростає поступово. Білий рис, банани тощо бідні на клітковину, містять простіші вуглеводи і мають високий ГІ. Для того, щоб швидше заснути, на вечерю можна їсти хліб, картоплю, злакові батончики, пластівці із злаків.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com