Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Світ повен талантів

Ансамбль «Глорія» під керівництвом Анни Забє­ліч-Кольберт переміг у міжнародному конкурсі-фестивалі «Зоряні мости», який проходив у м. Євпаторія. Ансамбль представляли чотири учасниці — Анетта-Даніелла Кузнєцова, Анна Панасенко, Діана Щербакова та Юлія Молдован. За одностайними результатами жури квартет отримав гран-прі всього фестивалю. У результаті сольних виступів Анетта-Даніелла Кузнєцова посіла перше місце, Анна Панасенко — гран-прі.

Переповнені вражень учасниці мали можливість поділитися своїми переживаннями від поїздки на конкурс:

«Як сказав Лао Цзи: «Подорож в тисячу лі починається з першого кроку, — розпочинає розповідь Діана Щербакова. — Першим кроком для квартету «Gloria» було прийняте рішення: ми їдемо на музичний конкурс. А кінцевим пунктом призначення стала Євпаторія (а точнішекурортне містечко Заозерное), де і проводився міжнародний фестиваль «Зоряні мости».

Конкурс тривав три дні і завершився гала-концертом в Національному оздоровчому комплексі «Україна». Виступи учасників проводилися в різний час відповідно до вікових категорій та жеребкування, тому «Gloria» співала в останній день фестивалю(а потім, як виявилося, ще й на гала-концерті).

Дорогою до Євпаторії учасники ансамблю були цілком і повністю налаштовані на наполегливу працю, тривалі репетиції: «Співатимемо цілими днями до виступу», — казали ми, їдучи поїздом на зустріч до нашої цілі.

Коли приїхали — побачили чарівну картину: палюче сонце, освіжаюче море, теплий і ніжний пісок, легкий прохолодний вітер…

Щодо учасників фестивалю, то тут різнобарв’я колоритів вистачало: вокальні і танцювальні колективи, маленькі театри та учасники вільного жанру, діти і дорослі, та ще й з різних країн: України, Росії, Білорусії, Польщі, навіть була дівчинка-піаністка, начебто з Китаю, хоча прекрасно володіла українською мовою. Ось що означає талант!

Спочатку ми майже не хвилювалися, але то було до моменту, коли вперше побачили виступ молодшої вікової категорії від 5 до 10 років. Чесно признаюсь, мною оволоділо два почуття. З одного боку я раділа від того, що в світі стільки талановитих дітей, а з іншого я починала розуміти, що нашому квартету таки треба потренуватися у співах, щоб виглядати гідно».

«І ось настав вирішальний день, — розповідає Юлія Молдован. — У старшій категорії було досить багато людей, тому, налаштувавшись на перемогу в жорсткій конкуренції, ми вийшли на сцену. Першу пісню «Чом ти не прийшов» співали в сучасній обробці, і без мікрофонів. Це досить складно, але ми повноцінно озвучили досить велику залу. Вокально друга пісня «HittheroadJack» була легшою. Зійшовши зі сцени ми «зірвали бурні овації, і зробили вокальний фурор», — як сказав нам вже потім один із членів журі. Організатори фестивалю, мабуть, не очікували такого рівня. І ось саме тоді я відчула, що наші щоденні репетиції не були даремні. Багато людей відразу почали вітати нас з перемогою». 

«Щоденна наполеглива підготовка дала свої результати, — продовжує Анна Панасенко. — П’ять днів гарного настрою пролетіли непомітно. Я задоволена, що результатами нашої поїздки була не лише засмага, а й два гран-прі і перше місце у віковій категорії від15 до 20 років. Бажання побачити море не заважало розуміти всю відповідальність даного конкурсу, тому у підготовці до виступу докладала максимум зусиль».

«Ці п’ять днів мені запам’ятаються, мабуть, на все життя, — ділиться емоціями Аннєта-Даніела Кузнєцова. — Нас було мало, але й квартетом ми зробили фурор, якого ніхто не очікував. Ми стали сім’єю, котра в будь-яку хвилину, незважаючи ні на що, прийде на допомогу. І за це я дуже вдячна! Фестиваль був незабутнім, а ті враження, що він нам подарував, не зрівняти ні з чим! Приємно слухати компліменти від інших — тоді розумієш, що твоя праця не була марною. Спогади від поїздки ми будемо обговорювати не один місяць!»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com