Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Слухай вічне»

Учасники ансамблю «Gloria» здобули перемоги на Міжнародному конкурсі-фестивалі в Євпаторії

У Міжрегіональній Академії управління персоналом кожен охочий студент, паралельно з навчальним процесом, має змогу у вільний час займатись у спортивних секціях та мистецьких студіях для власного фізичного і духовного розвитку. Про особливості заняття музичної студії МАУП, перемоги та плани та майбутнє, розповіла її керівник Анна Забєліч-Кольберт.

 

— Коли та як було створено музичну студію в МАУП?

Три роки тому мені запропонували організувати музичний ансамбль в Міжрегіональній Академії управління персоналом. Я дуже зацікавилась пропозицією. Коли в прийшла до Академії, мене одразу вразило чепурне та самодостатнє студентське містечко в мальовничому куточку Голосіївського району Києва. Одразу зрозуміла, що Академія багата не лише на висококваліфікованих фахівців та викладачів, а й має у своїх лавах достатньо обдарованих і талановитих студентів, охочих розкривати свої здібності та можливості не тільки за обраним фахом, але й у творчості.

Відразу розпочались перші прослуховування бажаючих займатись співом у музичній студії. Чесно кажучи, була дещо вражена високим рівнем вокальних даних студентів, та й самі вони також приємно здивувались своїм показникам. На прослуховування, як правило, приходили студенти з музичною освітою, хоча були такі, хто просто мав шалене та непоборне бажання співати.

— Який репертуар ансамблю?

Наш репертуар дуже різноманітний за напрямом та стилем, який підбираємо та утверджуємо усі разом, беручи до уваги рівень концерту та публіку. Від українських народних пісень, обробок сучасних композиторів (колядки і щедрівки: «Ой, сивая зозуленька» К.Стеценка, «Пречиста Діва», «Будьте здорові» з репертуару Піккардійської терції, «Коломийка» Волонтира, «Ой, пряла б я куделицю,» О.Кошиця, «Щедрик» М.Леонтовича, «Ой, на Йвана Купала» С.Крижанівського, «Ой, чорна я си чорна», «Чом ти не прийшов» В.Міхновецького) до джазових творів Д.Гершвіна «І got rhythm», Д.Мендела «The shadow of your smile», «Cruella da Vill» та більш класичних творів Р.Емессона «Gloria», К.Орфа «О Fortuna» з «Carmina Burana». Твори виконуємо акапельно та зі супроводом. До нового року почали готуватися щедрівками та колядками, а завершили влітку купальськими. Окрім того, як правило, самі студенти виступають ініціаторами зміни театралізованих костюмів, залежно від твору.

— Чи не важко працювати зі студентами?

— Студенти заряджають своєю енергетикою, що забуваєш про усілякі негаразди і працюєш з великою самовіддачею та натхненням, на одному диханні.

— Як вам вдається молодих і амбітних юнаків та дівчат різного віку, стилю мислення та складу характеру, об’єд­нати в єдиний дружній колектив?

— Усіх їх, різних за віком, складом мислення, світосприйняттям та характером, в єдиний невеликий, але дружній ансамбль «Gloria», об’єднує шалена любов до музики. Окрім того, я намагаюсь створити дружню та веселу атмосферу в колективі, приділити якомога більше уваги кожному студенту та розкрити величезний творчий потенціал, закладений у кожному з них.

— Як заняття співом впливає на формування засад гуманності у молоді?

— Пісня ще з давніх часів відігравала виховну роль в народі. Саме в пісні і філософія, і гуманність, і зрада та щирі, непідкупні почуття.

— Як вашим вихованцям у житті допомагає заняття співом?

— Я пишаюсь ними, спостерігаючи, як вони швидко розвиваються в музичному плані та більш розкуто спілкуються не тільки між собою, але й на сцені з публікою. Це все за порівняно невеликий час нашої плідної спів­праці. Самі ж вони кажуть, що підвищують свою духовну культуру, музика допомагає їм відпочити душею від буденних проблем, відкрити в собі все нові й нові особисті можливості. Я бачу, що вони все більш критично ставляться до свого виконання, самі спонукають мене до вимогливості своїм відношенням до співу. Ми всім ансамблем відвідуємо концерти як аматорських, так і високопрофесійних колективів. Порівнюємо себе з іншими та прагнемо до підвищення свого виконавського рівня.

— Розкажіть про останні перемоги учасників ансамблю?

— Нещодавно нас запросили взяти участь у міжнародному конкурсі-фестивалі «Зоряні мости», який проходив у м. Євпаторія. Учасники конкурсу мали можливість показати свої здібності, продемонструвати талант. Наш ансамбль представляли чотири учасниці — Анетта-Даніелла Кузнєцова, Анна Панасенко, Діана Щербакова та Юлія Молдован. За одностайними результатами жури наш квартет отримав гран-прі всього фестивалю. У результаті сольних виступів Анетта-Даніелла Кузнєцова посіла перше місце, Анна Панасенко — гран-прі. Я не очікувала на таку кількість премій, була приємно вражена. Але дівчата заслужили ці нагороди, адже на сцені викладалися на всі сто.

— Помітно, що колектив постійно розвивається і прагне до підвищення свого виконавського рівня. Численні перемоги — результат наполегливої роботи всього музичного колективу. Бажаємо нових успіхів та творчого натхнення!

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com