Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Візит патріарха

Патріарх Московський і Всієї Русі Кирил вважає, що голод 1932-1933 років було викликано «абсолютно конкретними політичними причинами» і посилено природними ката­клізмами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив після спільної з Президентом України Віктором Ющенком церемонії покладання квітів до пам’ят­ника жертвам Голодомору 1932—1933 рр. в Україні.

За словами Патріарха, він хотів би дати пояснення всім тим, хто сумнівається в правомірності його присутності біля пам’ятника жертвам Голодомору.

Він зазначив, що цей голод має до нього особисто безпосереднє від­ношення, оскільки його дід був священиком, 30 років провів у в’язницях і таборах, і був арештований саме в той час, а його сім’я не загинула голодною смертю лише завдяки непохитній вірі його діда в Господа Бога.

«Цей голод, страшний голод, породжений абсолютно конкретними полі­тичними причинами і посилений ще й природними катаклізмами, призвів до того, що величезна кількість людей загинула», — сказав Патріарх Кирил, додавши, що люди загинули в Україні, в Поволжі, на Уралі, в Сибіру, в Казахстані.

За словами Патріарха, це спільна біда всього народу, який на той час жив в одній країні.

«Тому немає нічого дивного, що ми молимося за безвинні жертви, ми згадуємо тих, хто загинув, і одночасно молимося про те, щоб ніколи нічого подібного більше не сталося», — сказав Патріарх Кирил.

У свою чергу, Президент України В.Ющенко нагадав, що завжди відзначав, що Голодомор — це не вина Росії чи російського народу.

За словами В.Ющенка, йому надзвичайно приємно, що Патріарх Московський і Всієї Русі Кирил прийшов до пам’ятника і вшанував пам’ять жертв Голодомору.

Президент Віктор Ющенко заявив, що одним з головних прагнень україн­ського народу є ство­рення єдиної Помісної православної церкви. «Ця дорога непроста», — сказав Ющенко і висловив переконання, що «цю дорогу ми пройдемо успішно».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com