Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Затори — не вирок

Затори стають невід’ємною частиною життя будь-якого автовласника, що проживає у великому місті. Їзда в цих екстремальних ситуаціях сама по собі обертається досить великим стресом. Але окрім цієї напасті водія і пасажирів очікують і куди прозаїчніші проблеми: нудьга, спрага та інші дрібні і не дуже побутові незручності.

Якщо дотримуватись деяких порад і рекомендацій, то перебування в заторах може перетворитися з кошмару на досить приємне проведення часу.

1.         Засвойте одну просту істину: ви вже запізнилися, тому поспішати і намагатися виграти зайві секунди на ризикованих маневрах безрозсудно. Попередьте вищестояще начальство або заступника про те, що ви затримуєтеся.

2.         Щоб не було божевільно нудно, возіть в машині декілька журналів/книг. Вони допоможуть скоротити час не тільки в очікуванні того моменту, коли рушить автомобіль, що стоїть попереду, але просто коли ви когось чекаєте. Час летить набагато непомітніше.

3.         У машині необхідно тримати 1-2 пляшки простої питної води. Від неї ще нікому погано не було, на відміну від тієї ж мінеральної води. У спекотну погоду цей запас не дасть вам “померти” від спраги в розпеченому автомобілі.

4.         Не всі машини обладнані кондиціонером. Але його можна зробити, просто включивши піч авто, при цьому виставивши мінімальний градус на термопанелі. Холоду цим не добитися, але навіть обдування жарким повітрям полегшує. Окрім цього зараз продаються автомобільні вентилятори, що живляться від запалення авто, і багато інших аксесуарів, які допомагають пережити затори.

5.         Туалет. Це страшне слово, коли ви стоїте в пробці. За таких обставин є хороший вихід зі становища: памперси або спеціальна пляшка. Якщо скло сильно тоноване, то це значно полегшує життя, а при не тонованому необхідно проявити недужу кмітливість (як варіант — закритися ганчіркою або майкою, поклавши її на коліна). При цьому треба пам’ятати про запах, тому спрей-освіжувач (автомобільний або інший — це не суттєво) буде до речі.

Не можу не згадати чисто технічні поради, які допоможуть доїхати до місця призначення, і відповідно заощадять нервові клітини, адже немає нічого неприємнішого, ніж зупинитися через технічні несправності в пробці:

6.         Заправлятися бензином краще не в останню мить, а задовго до того як заглохла машина посеред руху — це сумне видовище. Навіть якщо вам допоможуть, ви втратите час.

7.         Перевіряйте заздалегідь ті вузли і агрегати, які відповідальні за охолодження двигуна: рівень рідини, що охолоджує, і чи немає під днищем калюж. Останнє може свідчити про протікання і не завжди саме системи охолоджування. Навіть на випадок загоряння сигнальної лампочки в багажнику необхідно мати резервну кількість рідини для охолодження.

8.         Потрібно тримати трохи технічної рідини для швидкого охолоджування двигуна, що закипів. Сам він охолоджуватиметься довше. Головне — пам’ятати, що якщо відразу вилити воду на двигун, в ньому можуть з’явитися тріщини. Закони фізики ще ніхто не відміняв.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com