Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Освіта для людей з фізичними вадами

Для людей з інвалідністю мати роботу — це можливість підвищити свій соціальний статус і рівень добробуту. Для суспільства працевлаштована людина з фізичними вадами — це, в першу чергу, зниження напруги на ринку праці, підвищення суспільної продуктивності, розв’язання частини соціальних проблем.

Проте, досить часто людині з обмеженими фізичними можливостями важко подолати навіть першу сходинку на шляху до успішної кар’єри, а саме — отримати спеціальну чи вищу освіту. На загальних засадах вчитися у навчальних закладах таким людям важко, а створювати спеціальні умови для них навчальні заклади не поспішають. Та й платня за навчання для такої людини найчастіше не по кишені.

Питання отримання освіти для людей з обмеженими фізичними можливостями вирішує Економіко-правовий технікум при МАУП. Про особливості організації навчально-виховного процесу для дітей з обмеженими фізичними можливостями розповідає директор ЕПТ при МАУП Анатолій Гомон: «Зараз в технікумі навчається 27 дітей-інвалідів різних ступенів інвалідності. Вже з минулого року ми запровадили програму соціальної адаптації, тобто дали можливість цим дітям навчатися у звичайних групах, не виділяючи їх в певну категорію людей. Ефект був непередбачуваним. Діти з певними фізичними вадами не відчувають себе особливими, вони розуміють, що не відрізняються від своїх ровесників. В свою чергу у фізично-здорових дітей панує почуття взаємодопомоги та підтримки. Таким чином ми виховуємо людяність у ставленні один до одного».

Завдяки таким підходам Міжрегіональна Академія управління персоналом забезпечує рівний доступ усіх вихованців до якісної освіти, створює умови для розвитку та самореалізації кожного учасника освітнього процесу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com