Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Заява викликає жаль...

Голова політичної ради «Нашої України» Віра Ульянченко оприлюднила заяву щодо листа Дмитра Медведєва до Віктора Ющенка. «Публічне звернення Президента Російської Федерації Дмітрія Медведєва до Президента України Віктора Ющенка дає підстави зробити головний висновок: на жаль, молоде керівництво Росії перетворюється на заручника старих імперських комплексів, які змушують постійно плекати образ зовнішнього ворога і підміняти рівноправний діалог з усіма сусідніми державами мовою образ і погроз», — йдеться у заяві.

За словами Ульянченко, насамперед, викликає здивування заява щодо бажання вести з Україною партнерський економічний діалог. В економічній площині ми неодноразово бачили невиконання домовленостей про функціонування зони вільної торгівлі між Україною і Росією, яка вигідна обом нашим народам. Складовою хибної політики є інспірований російською стороною газовий конфлікт, який отримав негативну оцінку як в Україні, так і у Європейському співтоваристві. Партія «Наша Україна» також неодноразово наголошувала на економічно необґрунтованих та політично заангажованих умовах угод щодо постачання природного газу в Україну.

«Не може не викликати здивування теза, викладена в зверненні Президента Росії, про єдину для наших країн газотранспортну систему. За такою логікою ми б мали говорити і про єдність газових і нафтових ресурсів, що знаходяться на території Російської Федерації, оскільки так було в «добрі старі часи Радянського Союзу».

На думку глави Секретаріату Президента, недалекоглядна політика тиску й обману не відповідає справжнім економічним інтересам Росії. Як приклад взаємовигідної спів­праці — активний діалог між діловими колами наших держав. «Ми бачимо мудрість у діях російських інвесторів, які не лише створюють нові робочі місця в Україні, платять податки до українського бюджету, але й по-братньому допомагають нам у відновленні національних святинь та історичних пам’яток української державності», — йдеться у відповіді української сторони. Ульянченко вважає, що не витримують критики слова про утиски російськомовного населення в Україні. Про безпідстав­ність таких звинувачень свідчать висновки багатьох авторитетних міжнародних організацій. Красномовний факт: у Росії, де проживають мільйони українців, немає жодної української школи. Тим часом в Україні понад 1400 шкіл з російською мовою викладання, в кожній загальноосвітній українській школі вивчається російська мова і література. За рахунок українського державного бюджету повноцінно функціонують росій­ські театри, музеї і культурні центри.

«Такі оцінки викликають не лише жаль, а вже й обурення та стурбованість з приводу нинішньої політичної тактики й стратегії керівництва Російської Федерації», — йдеться у заяві.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com