Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Для тих, хто мріє про успіх

Як відомо, програма МВА — це можливість отримання ділової кваліфікації менеджера та оволодіння найсучаснішими світовими методиками ведення бізнесу.

Завдяки використанню прогресивних методів навчання та застосуванню сучасних західних методик, адаптованих до українських реалій, у слухачів програми МВА з’являється реальна можливість увійти не лише до української, але й до світової ділової еліти. На запитання щодо умов навчання за програмою МВА у МАУП відповіла директор Вищої школи управління МАУП, кандидат економічних наук, доцент Світлана Олександрівна Переверзева.

— У чому ж полягає різниця між звичайною економічною освітою будь-якого вузу та програмою МВА?

Різниця принципова: диплом економіста можна отримати вступивши на навчання після школи, у цьому випадку отримується класична академічна освіта. А навчання за програмою МВА має свої особливості. Це освіта не з нуля, так би мовити, оскільки до нас приходять вчитися люди, які вже працюють на досить високих посадах, це менеджери, топ-менеджери. Вони приходять вже з практичними питаннями і мають практичний підхід до освіти. Сьогодні, наприклад, в умовах кризи, наших слухачів цікавлять питання, як втриматися на плаву в умовах кризи, які є виходи з цього скрутного становища для малого бізнесу, для середнього бізнесу, для підприємств-гігантів. Тобто ми надаємо практичну допомогу. Наші абітурієнти — це сформовані особистості, лідери, які усвідомлюють необхідність подальшого розвитку саме в сфері бізнесу і управління. Саме у цьому ми їм допомагаємо.

— Які критерії зарахування студентів на навчання?

— Учасником нашої програми може стати людина з вищою освітою і великим бажанням до здобуття знань. Як правило, це фахівці, які вже мають досвід роботи, наприклад, на посаді менеджера, мають практичні навички роботи, власні напрацювання і потребують упорядкування своїх знань для відкриття власного бізнесу, або ж для просування кар’єрними сходинками.

У вересні відбудеться перший випуск студентів МВА. По закінченню навчання ми видаємо Диплом МВА Вищої школи управління МАУП, свідоцтво про підвищення кваліфікації та сертифікат SIC (SYSTEM OF INDEPEN­DENT CERTIFICATION). Постійно йде набір, тож бажаючі навчатися за програмою МВА долучаються до нашої студентської родини.

— Яким є принцип відбору викладачів?

— Наші викладачі-тренери — це громадяни України з вищою освітою, які мають досвід роботи у сфері бізнесу, а також мають досвід проведення бізнесових та інших тренінгів і досвід консультаційної роботи в організаціях та на підприємствах. Нашими тренерами також є люди, які навчалися за кордоном. Пошук тренерів здійснюється за певними вимогами та критеріями. Звичайно, можна пройти курс навчання за програмою МВА і за кордоном, однак у нас є суттєва перевага — ми застосовуємо навчальному процесі українські реалії, зокрема правову базу, податкову базу, нюанси державної адміністративної системи, пояснюємо, з якими труднощами стикається саме український біз­несмен, а це особливо важливо для слухачів наших тренінгів.

— У якій формі відбувається навчальний процес?

— Формат навчання — модульний, програма передбачає 9 модулів. Тривалість навчання — 19 місяців. Оплата відбувається по модулях.

Щодо змісту програми, то він охоплює різні напрямки бізнесової діяльності:

Модуль 1. Кар’єра — коучинг

Модуль 2. Управлінська економіка

Модуль 3. Стратегічний менеджмент та управлінські інформаційні системи

Модуль 4. Менеджмент людських ресурсів

Модуль 5. Менеджмент маркетингу та продажу

Модуль 6. Управління фінансами

Модуль 7. Операційний менеджмент та управління якістю

Модуль 8. Лідерство в організації

Модуль 9. Бізнес-безпека та правове забезпечення

Крім того, у процесі навчання за рахунок спілкування з різноманітною діловою аудиторією розкриваються комунікаційні здібності. Варто підкреслити, що програма передбачає використання індивідуального підходу, що означає можливість розробки власного бізнес-проекту вже у процесі навчання. Програма МВА — це реальна можливість ділового спілкування та встановлення бізнес-зв’язків з потенційними майбутніми партнерами по бізнесу при виконанні групових проектів. Наявність міжнародного диплому МВА є вагомим аргументом для отримання робочого місця у престижних організаціях, підприємствах, або фірмах та для кар’єрного зростання. Особливо вдалим є використання знань, здобутих за програмою МВА, у роботі зі спільними підприємствами, що займаються зовнішньоекономічною діяльністю, це дозволяє розширити свій власний бізнес не лише в Україні, але й за кордоном, адже диплом МВА можна застосувати й в інших країнах.

Отже, якщо ви успішна активна людина і прагнете досягти більшого — чекаємо на вас на нашій програмі.

Наш телефон: 524-57-96. В Академії Вам завжди раді!

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com