Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Впала народжуваність у США

Вперше протягом останнього десятиліття в США зафіксовано зниження народжуваності, пише The New York Times. На думку американських експертів, найбільш вірогідною причиною скорочення числа новонароджених є економічна криза і зростання безробіття.

У 2007 році число новонароджених в США побило п’ятидесятирічний рекорд, проте роком пізніше показник народжуваності знизився майже на 2 відсотки. Найбільш помітне зниження народжуваності зареєстроване в останні місяці минулого року, тенденція до зниження продовжувала посилюватися і в перші місяці 2009 року.

За даними Національного центру за статистикою в області охорони здоров’я, протягом минулого року в США народилося 4 247 тисяч дітей, що на 68 тисяч менше, ніж роком раніше. Зниження народжуваності відмічене у всіх штатах за винятком десяти. Найбільш значне скорочення числа новонароджених спостерігається в південних штатах, що найбільш постраждали від першої хвилі фінансово-економічної кризи. 

Згідно з попередніми даними, скорочення числа новонароджених продовжилося і в першому кварталі поточного року. Зокрема, в штаті Флоріда цей показник знизився на 7 відсотків в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 

За словами опитаних The New York Times експертів, тенденція, що намітилася, виразно пов’язана з кризовими явищами в американській економіці. Зокрема, відмова значного числа жінок від народження дітей можна пов’язати із зростанням безробіття і скороченням доходів американських сімей. В той же час остаточні висновки після впливу кризи на демографічну ситуацію в США можна буде зробити лише за підсумками аналізу даних за 2009 рік, коли несприятлива ситуація в економіці почала позначатися на добробуті переважної більшості пересічних американців.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com