Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Hyundai ix-Metro

Компанія Hyundai показала цьогоріч на автосалоні у Франкфурті автомобіль, який можна занести в розряд кросоверів. Правда, поки модель ix-Metro є всього лише концептом. І слава богу, адже зовнішній вигляд цієї машинки вийшов дивним.

В рух ix-Metro наводить гібридна силова установка. Але особливістю даного гібрида є те, що електромотор тут працює з новітнім бензиновим 3-циліндровим двигуном об’є­мом всього 1,0 л.

Моторчик маленький, але завдяки турбонаддуву, безпосередньому уприскуванню палива і системі зміни фаз газорозподілу він видає пристойно для свого об’єму 123 к.с. Що стосується електромотора, то він надаватиме лише посильну допомогу в розгоні автомобіля, адже його потужність складає в перерахунку з кіловат лише близько 7 к.с. Коробка передач тут теж нова — 6-ступінчата, з двома зчепленнями. Загалом, набір досить цікавий. І не виключено, що скоро він з’явиться на якому-небудь маленькому серійному Hyundai. Наприклад, на кросовері ix25, який буде побудований на платформі i20.

Ще однією цікавою прем’єрою Hyundai стала модель i10 Electric. Як можна зрозуміти з назви, перед нами електрична версія малюка i10. Причому, що найцікавіше, вона вже повністю готова до серійного виробництва — в 2010 році цю модель даватимуть корейським урядовим установам і муніципальним службам. А після цих тестів, мабуть, почнеться і продаж i10 Electric всім бажаючим.

В русі i10 Electric наводиться за допомогою електромотора потужністю 49 кВт, який отримує енергію від ємних літієво-іонних полімерних акумуляторів. «Аккумов» повинне вистачати на 160 км. дороги (максимальна швидкість машини планується близько 130 км/ч). Зарядка акумуляторів здійснюється за 5 годин. Це якщо у водія під рукою буде лише звичайна розетка на 220. А за наявності промислової мережі з напругою 415 В для зарядки акумулятора на 85% буде потрібно всього 15 хвилин!

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com