Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нові тарифи на ритуальні послуги

Голова Київської міської державної адміністрації Леонід Черновецький затвердив нові тарифи на ритуальні послуги в столиці. Про це йдеться в оприлюдненому на веб-порталі столичної влади розпорядженні КМДА від 31 серпня 2009 р. № 958.

Зокрема, документом затверджено нові тарифи на ритуальні послуги, включені до необхідного мінімального переліку окремих видів ритуальних послуг, які надає ритуальна служба спеціалізованого комунального підприємства «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування».

Розпорядження підготовлено, враховуючи необхідний мінімальний перелік окремих видів ритуальних послуг, затверджений Державним комітетом України з питань житлово-комунального господарства та зареєстрований в Міністерстві юстиції України.

Згідно з ухваленим рішенням, встановлено тарифи на 38 видів платних послуг, що надає Спецкомбінат ритуальних послуг. Так, за оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання — 31 грн (проект передбачав 39 грн); за копання могили залежно від ґрунту, пори року та довжини домовини і способу копання — від 115 (165) до 605 (777 грн); за монтаж намогильної споруди з облаштуванням фундаменту — від 384 (491) грн до 898 (1 тис. 146) грн залежно від ваги пам’ятника; демонтаж намогильної споруди відповідно від — 58 (74) до 146 (188) грн залежно від ваги пам’ятника та пори року, коли здійснюються роботи.

Вартість оформлення свідоцтва про поховання становить 3,66 грн (5 грн).

Крім того, для Спецкомбінату встановлені тарифи на здійснення підпоховання чи поховання урн з прахом. Зокрема, підпоховання в нішу, розташовану в колумбарній стіні на міських кладовищах коштуватиме 110 (141) грн, підпоховання урни в існуючу могилу — 30 (39) грн влітку та 45 (57) грн взимку.

Поховання урни з прахом померлих у колумбарну нішу встановлено в розмірі 27 (35) грн. Поховання (підпоховання) урни з прахом в колумбарну нішу облаштованого склепу обходитиметься в 54 (69) грн; поховання урни в нішу, розташовану в колумбарній стіні на міських кладовищах — 210 (269) грн.

Всі ціни вказані з урахуванням ПДВ.

Для порівняння можна поцікавитися, які зараз ціни на аналогічні ритуальные услуги у Московській міській службі поховань.

У розпорядженні зазначено, що пільги на оплату за ритуальні послуги та допомога на поховання надаються відповідно до чинного законодавства України.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com