Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Закон відхилили

1 грудня, Конституційний Суд визнав неконституційним закон про запобігання негативних наслідків фінансової кризи у редакції від 4 лютого.

КС мотивував своє рішення тим, що було порушено процедуру набуття чинності цього закону. Зокрема, у рішенні суду наголошується, що цей закон прийнято в цілому 23 грудня 2008 року, але Президент його не підписав і 14 січня повернув до парламенту зі своїми пропозиціями, після чого Верховна Рада частково врахувала пропозиції Президента і прийняла його в новій редакції 4 лютого. Однак у зв’язку з тим, що не всі пропозиції було враховано, Ющенко наклав повторне вето до цієї редакції закону, яке було подолано парламентом 3 березня, в результаті чого закон прийняли. У зв’язку з цим КС вважає, що остаточною датою прийняття закону слід вважати не 4 лютого, як зараз, а 3 березня. Заключні положення цієї редакції закону встановлюють порядок та особливості підтримки Національним банком ліквідності комерційних банків, які надали кредити сільськогосподарським виробникам. Зокрема, встановлюється, що НБУ повинен підтримувати ті банки, які продовжили кредити сільгоспвиробникам. Крім того, заключні положення цього закону продовжують дію мораторію на продаж землі сільгосппризначення до 1 січня 2010 року.

 

Українські новини

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com