Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Перлина» академії отримує визнання

Днями в МАУП відбувся традиційний звітний концерт Ансамблю танцю «Перлина». Цього разу концерт був присвячений врученню ансамблю посвідчення «Народного аматорського колективу» за вагомий внесок у розвиток аматорського мистецтва, високий художній рівень та виконавську майстерність. На початку концерту художній керівник ансамблю Андрій Науменко привітав своїх вихованців і вручив кожному з учасників атестаційного концерту почесну медаль. «Ця нагорода ваша, бо в ній ваша праця, ваш талант, адже ви танцюєте з душею і для душі», — звернувся Андрій Олександрович до учасників колективу.

І ці відзнаки були не останніми, в ході свята було вручено ще багато нагород. Зокрема, Головний спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді Голосіївської райдержадміністрації Вікторія Вікторівна Галайдюк вручила почесні грамоти костюмеру та адміністратору ансамблю Оксані Смирновій та педагогу-хореографу Катерині Вулицькій і підкреслила, що їхня робота надзвичайно корисна для молоді, яка прагне розвиватися. Крім того, за перемогу у Першому відкритому кубку Голосіївського району з танців Вікторія Вікторівна вручила нагороди Катерині Антоненко та Андрію Бакуліну, які виграли в номінації «Кращий дует».

«Я танцюю в колективі вже три роки, тобто з першого курсу. Мене привабило у народному танці те, що це основа всіх танців, адже ми вивчаємо класичну хореографію. Щодо статусу «народного», я думаю, завжди потрібно підтримувати свій рівень, незалежно від звань і нагород», — підкреслила Катерина Антоненко.

Одним з яскравих елементів свята стало винесення хоругви ансамблю, а кращим учасникам було доручено закріпити на ній відзнаки перемог ансамблю: кубку «Кращий фольклорний танцювальний колектив на фестивалі Chicago Selaboration 2007», гран-прі на VIII Міжнародному фестивалі «Нові зірки танцю» в Ялті.

Наймолодші учасники-початківці традиційно виступали у народному танці «Бубнарський», і показали перші вдалі кроки, їхній виступ також відзначило керівництво ансамблю. На згадку про перший виступ кожен з новачків отримав символічний подарунок — маленький танцювальний черевичок.

Серед святкових вітань ансамблю прозвучали добрі слова з вуст проректора з виховної роботи Людмили Біжик, яка підкреслила: «Мрії збуваються! Дивлячись на цей колектив на сцені, я розумію, що моя мрія збулася, знайшовся хореограф, який організував роботу ансамблю таким чином, що танцюють і студенти, і випускники, який зумів привити їм любов до танцю і залучити їх до феєрії танцю».

На початку концерту на сцену вийшли наймолодші учасники колективу — вихованці ліцею «Престиж» при МАУП у жартівливому танці, який поставила з ними викладач Дитячої хореографічної студії при ліцеї «Престиж» Марія Полешко.

«Зараз у студії займаються діти від 5 до 7 років. Маленьких танцюристів потрібно зацікавити, щоб вони були весь час в русі, щоб музика їм подобалася. Це дуже корисно, для вироблення правильної постави, для духовного розвитку, для більшої комунікабельності дітей та впевненості в собі. Крім того, танці дозволяють дітям відпочити і розслабитися», — розповіла Марія Полешко.

Під час концерту глядачі мали чудову нагоду побачити у виконанні колективу запальний «Циганський» танок, жартівливі композиції «Тірольський» та «Горлиця», жанровий танець «Ляльки», а також веселе «Кантрі» та інші, і як завжди весь колектив з’явився на сцені наприкінці концерту у народному українському танці «Гопак».

Додамо, що Академія цінує і поважає здобутки в галузі культури та мистецтва. За вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію народного танцю серед студентської молоді, високий професіоналізм та з нагоди присвоєння звання Народного аматорського колективу ансамблю «Перлина» МАУП керівник ансамблю Андрій Олександрович Науменко отримав з рук Голови Наглядової ради МАУП Георгія Васильовича Щокіна золоту медаль «За заслуги в освіті».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com