Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Пропозиція, від якої неможливо відмовитися

Коли настають тяжкі часи, люди звертаються до традиції. Тому що це перевірені методи, завдяки яким народу вдалося вижити. В умовах, коли влада квола і корумпована, як нам врятуватися?

Подібні проблеми долалися за допомогою української традиції, або Звичаю. Згідно з ним, громада висувала зі свого середовища лідера, який мав найбільше можливостей для подолання кризи. При цьому, у кандидата на булаву не запитували його згоди.

Згадавши цей Звичай, українці написали відкритого листа Віктору Ющенку і почали збирати під ним підписи. Текст лаконічний і вельми цікавий: «Шановний Вікторе Андрійовичу! Ми, козацька нація — етнічні українці цілого світу, в Україні та в еміграції, літні й молоді, україномовні, російськомовні та іншомовні — повідомляємо Вас про свої наміри. Згідно з нашим споконвічним Звичаєм, громада обирала своїм Лідером того, хто міг найкраще виконати цю функцію, — незалежно, хоче він бути керівником чи ні. Якщо ж кандидат відмовлявся, то його могли побити і навіть зробити калікою, бо життєві інтереси народу і його розвиток — понад усе! Якщо ж Лідер зраджував громаду або недбало виконував свої обов’язки, то його карали на горло, а весь його рід позбавляли майна. Завдяки таким жорстким стимулам на території України протягом тисячоліть творилися потужні держави і розквітала культура.

Шановний Вікторе Андрійовичу! На сьогоднішній день у Вас найкращі можливості для виконання функції національного Лідера. У Вас було п’ять років для того, щоб навчитися бути ефективним Президентом. Задля Вашого навчання український народ пережив багато страждань і принижень, більше мільйона українців вимерло, ще більше заради виживання втекло за кордон, тисячі дітей залишилися сиротами при живих батьках.

...При цьому ми ясно усвідомлюємо, що Ви у величезному боргу перед Україною, яка є нашою і Вашою Ненькою. Раніше чи пізніше всі борги доведеться повернути.

Оскільки Ви діючий Президент України, вимагаємо негайно розпочати перетворення держави зі здійснення трьох кроків.

1. Припинити «свинячий» психотерор проти українського народу, розв’язаний фармацевтичним лоббі, корумпованими урядовцями та олігархічними медіа-холдингами; скасувати геноцидний закон про примусову вакцинацію 95% населення України; зобов’язати лобістів цього закону провакцинувати себе і свої родини; розпочати кримінальне розслідування системної корупції в Міністерстві охорони здоров’я; покарати корупціонерів з матеріальною компенсацією збитків, спричинених суспільству.

2. Започаткувати процес Конституційних зборів задля ухвалення справедливих «правил гри» для всього українського суспільства. Нова Конституція України, яка у 2010 році зафіксує ці правила, має передбачати ясну мету держави та чіткі критерії її досягнення, персональну відповідальність керівництва всіх рівнів за результати своєї роботи, компенсацію керівниками збитків від некомпетентного управління — своїм майном і своєю свободою. Конституція має бути ухвалена українськими громадами в Україні та за кордоном і має відбивати інтереси цих громад. Для цього має бути введена КАРТА УКРАЇНЦЯ, що надасть кожному українцю, що проживає за кордоном, право брати участь у виборах і референдумах, володіти часткою загальнонародної власності, землею та майном.

3. Означити правові норми для цивілізованого повернення Українському народу незаконно привласненого майна та землі в ході злочинної приватизації, здійснити справедливу націоналізацію стратегічно важливих об’єктів, дати вільний доступ Українському народу до того, що йому належить за природним правом, — лісів, полів, рік та озер. Створити зрозумілі, стабільні правила для внутрішньої і зовнішньої політики, бізнесу та економіки. Відновлення справедливості та національної єдності відбудеться швидше, якщо цивілізоване повернення боргів Ви підкріпите особистим прикладом.

Шановний Вікторе Андрійовичу! У Вас є гарний шанс виправити допущені Вами помилки, отримати від Українського народу реальні гарантії недоторканності для себе і своєї родини. Ви можете увійти в історію першим українським президентом-реформатором, який відродив Український лад, — вірним нащадком козацького роду, великим сином Матері-України. Ми Вам допоможемо.

Пам’ятайте! Україна належить нам — українцям. За будь-яких обставин ми все повернемо, а винні будуть покарані».

Чи буде Віктор Ющенко читати цього листа? Якщо під ним підпишеться мільйон українців, то прочитає. Збір підписів відбувається на сайті SD.ORG.UA.

Ігор Каганець, журнал нової еліти «Перехід-IV»

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com