Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Возлюбіть мігранта свого

Папа Римський Бенедикт XVI закликав італійців поважати права нелегальних мігрантів.

Заява стала реакцією на хвилю насильства проти африканців, які працювали на фермах на півдні Італії, в якій було поранено близько 70 людей.

Поліція евакуювала сотні африканців із міста Розарно в регіоні Калабрія. Кореспонденти кажуть, що проблема близько пов’язана з організованою злочинністю в тому регіоні.

Папа Бенедикт рішуче виступив на захист прав бідних африканців-найнятих працівників на фермах, на яких в останні дні чинилися напади.

«Імігрант — це людина, яка відрізняється лише тим, звідки вона походить, своєю культурою і традиціями», — сказав він прочанам, які зібралися на Площі Святого Петра у Ватикані. «Це людина, як треба поважати, з правами і обов’язками, і її треба поважати, особливо з точки зору працевлаштування, де є спокуса експлуатації».

Папа додав: «Ми маємо дійти до серця цієї проблеми, до питання важливості людини. Насильство ніколи не мусить бути засобом вирішення суперечностей».

Кореспондент Бі-Бі-Сі в Римі Дейвід Віллі каже, що багато мігрантів з півночі та заходу Африки заробляють недосить навіть на харчування, працюючи збирачами фруктів та овочів: за цю тяжку роботу дуже мало платять, і італійці її не хочуть.

Ринок праці в регіоні контролює місцева мафія, яка, як вважають, наймає на роботу все більше нелегалів.

Приблизно 1,5 тис. нелегальних мігрантів з країн Африки розпочали безлади у п’ятницю, 8 січня. Іммігранти, доведені до відчаю принизливими умовами праці на сільських роботах, вийшли на вулиці міста та почали ламати усе, що траплялося на шляху. Внаслідок цього  були перегорнуті десятки автомашин, учасники безладів підпалювали контейнери зі сміттям та вибивали шибки в домах. Біля  70 людей отримали незначні поранення. 14 осіб були затримані місцевою поліцією. Пізніше 320 мігрантів перевели до табору тимчасового перебування поблизу Розарно.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com