Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПЕРЕДВИБОРЧИЙ ПАС’ЯНС

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин розкритикував політиків за передчасне обговорення кандидатур на посаду прем’єр-міністра.»Ви ж подивіться, що зараз відбувається, роздають слонів, які нікому не належать, ну наприклад, посаду прем’єр-міністра України», — обурився спікер, виступаючи сьогодні вранці на засіданні парламенту після урочистого відкриття 6 сесії.

Спікер висловив думку, що перед тим, як обговорювати відповідні кандидатури, політики повинні визначити, які повинні бути відносини між Радою і Кабінетом міністрів. На його думку, обрання нового прем’єра повинне стати результатом консолідації політичних сил у Раді й усвідомлення ними спільної відповідальності. Він також зазначив, що парламент є представницьким органом, і тому повинен брати безпосередню участь у вирішенні питань, від яких залежить доля країни. Як повідомлялося, раніше кандидат у президенти, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко назвала депутата Ради від фракції ПР Миколу Азарова найбільш імовірним кандидатом на посаду прем’єра у разі обрання президентом Віктора Януковича. До цього Тимошенко заявила, що вважає за можливе прем’єрство депутата Ради від ПР Юрія Бойка в разі перемоги Януковича. ПР ж називала провокацією ці заяви Тимошенко. Юлія Володимирівна розповіла про позитивні результати переговорів з колишнім кандидатом у президенти Сергієм Тігіпком. Сам Тігіпко не раз заявляв, що не підтримуватиме в другому турі жодного з кандидатів. А от Віктор Федорович заявляв, що Тігіпко і депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк є можливими претендентами на посаду прем’єр-міністра у випадку обрання його президентом.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com