Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«СЯЙВО» ЗЖЕРЛИ, ТЕПЕР — БУДИНОК АКТОРА

Київська міська адміністрація закликає Національний союз театральних діячів найближчим часом звільнити Будинок актора в зв’язку з завершенням договору оренди.

Про це на прес-конференції у вівторок заявила начальник Головного управління культури і мистецтв КМДА Світлана Зоріна, повідомляє «Інтерфакс».

«Я сподіваюся, що Союз театральних діячів звільнить це приміщення, і ми зможемо його відремонтувати, після чого тут почнуть виступати хорові колективи», — сказала Зоріна.

За її словами, Будинок актора знаходиться в комунальній власності і стоїть на балансі Головного управління охорони культурної спадщини КМДА.

З 1981 року Будинок актора був переданий в оренду Національному союзові театральних діячів, що перебуває в підпорядкуванні Мінкульту. Однак 10 січня поточного року термін оренди завершився, і КМДА не має наміру його продовжувати.

Зоріна наголосила, що КМДА щорічно виділяє 19 мільйонів гривень на утримання 6 муніципальних хорових колективів, що не мають приміщення для виступів.

Столична влада планує після ремонту передати Будинок актора камерному хорові «Хрещатик», Муніципальному академічному камерному хорові «Київ», академічному муніципальному духовому оркестрові, Українському академічному фольклорно-етнографічному ансамблеві «Калина», академічній чоловічій хоровій капелі Ревуцького, майстрам оперного і балетного мистецтва «Духовна спадщина» Козловського, Ансамблеві солістів «Благовість» і чоловічий групі «Козацькі забави», сказала Зоріна

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com