Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КОФЕЇН СТИМУЛЮЄ ВИТРИВАЛІСТЬ

Британські медики стверджують, що звичайна кава може поліпшити результати спортсменів на 6%. Дослідження показали, що вживання кофеїну у великих кількостях сприяє підвищенню витривалості, якщо фізичні навантаження не є надмірними. Краще всього результат помітний при бігу на довгу дистанцію.

Звичайно, в звичайному житті це особливого значення не має, оскільки результат поліпшується приблизно на 6%, але для спортсменів це може грати важливу роль. До речі, в 2004 році кофеїн був виключений із списку заборонених речовин, затвердженого усесвітнім антидопінговим комітетом.

В той же час учені упевнені, що кофеїн слід ввести в список заборонених речовин для професійних спортсменів, оскільки навіть незначний вплив може стати причиною отримання медалі. Фахівці підкреслюють, що нерідко розривши в часі між спортсменами виявляється незначним, тому для отримання об’єктивних результатів необхідно виключити будь-який побічний вплив.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com