Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

З РОБОТОЮ — СУТУЖНО

У першому півріччі 2010 року в Україні 1,317 млн чоловік працювали в режимі скороченого робочого дня (тижня), що склало 12,3% середньооблікової кількості штатних працівників. Як повідомляє Держкомстат України, це на 4,2% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 

Кількість працівників, що перебували в неоплачуваних відпустках, склало 315,1 тис. чоловік, або 2,9% середньооблікової кількості штатних працівників.

Протягом першого півріччя т.г.на підприємства були прийняті 1,255 млн чоловік, у теж час звільнені 1,316 млн чоловік (відповідно 11,7% і 12,3% середньооблікової кількості штатних працівників). Перевищення кількості звільнених над кількістю найнятих працівників зафіксовано в будівництві (на 5,3 п.п.), на підприємствах, які здій­снюють операції з нерухомоті, оренди, інжинірингу й надають послуги підприємцям (на 3,5 п.п.), у фінансових установах (на 2,7 п.п.) і на підприємствах більшості видів промислової діяльності, у більшості випадків на текстильному виробництві, виробництві одягу, хутра, а також хутряних виробів (на 5,7 п.п.).

Слід зазначити, що більшість працівників (87,1%) покинули місце роботи із власного бажання. У січні-червні по скороченню були звільнені 71,2 тис. чоловік, або 5,4% від кількості всіх звільнених.

Середньооблікова кількість штатних працівників підприємств, установ і організацій у січні-червні склало 10,7 млн чоловік.

 Главред

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com