Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СПОРТИВНА НАДІЯ МАУП

Серед спортивних зірок МАУП засяяла ще одна маленька зірочка — 16-річна першокурсниця Економіко-правового технікуму Катерина Істоміна. Нещодавно Катя привезла золоту медаль з легкоатлетичного параолімпійського турніру у місті Каліш (Польща) і розповіла про свої досягнення та плани.

— Склалося так, що я з дитинства займаюся спор­том, оскільки була необхідність розробляти руку, адже я з дитинства мала проблеми зі здоров’ям. Мама зі мною багато займалася, у лікарні мене навчили плавати. Потім я вчилася у школі-інтернаті № 19 для дітей зі сколіозом, там у нас був басейн, ЛФК, тобто фізичній підготовці і лікуванню сколіозу приділялася велика увага. У школі я досягла певних результатів і мене вчитель скерував до тренера, Яни Миколаївни Ситнікової, і я стала тренуватися професійно, брати участь у змаганнях і протягом року вже виконала нормативи і здобула спочатку звання кандидата у майстри спорту, а потім майстра спорту України.

Я вже 4 роки займаюся плаванням. На сьогодні маю 42 золотих, 4 срібних і З бронзові медалі, переважно, це були чемпіонати України. Зараз я вже майстер спорту України і претендент до параолімпійської збірної України. На початку грудня виїжджаю до Євпаторії на Чемпіонат України, після цього змагання буде вирішуватися, чи потраплю я до збірної.

У збірній більше можливостей для розвитку, можливість брати участь у міжнародних змаганнях, краще забезпечення. Щоправда, у збірній більші навантаження, я була на зборах збірної України і мені довелося проплисти за два тренування протягом дня загалом 9 км. Оскільки зараз лише два тренування на тиждень, то це досить важко, але тренуватимусь наполегливіше, аби набрати витривалості. Останнього разу я обігнала учасниць параолімпійської збірної,які виступали на Олімпіаді в Пекіні. Я пливла стилем батерфляй на одній руці. Всі мене вітали, адже мені це вдалося у такому складному стилі і на одній руці.

Крім того, я хотіла б виступати у збірній, аби представляти Україну.  А ще, мені важливо виправдати надії і працю своїх тренерів — Яни Миколаївни Сотникової та Раїси Юріївни Лагутенко.

Навчальний заклад мені обрав батько. Спочатку мені хотілося буди спортивним психологом або тренером, але і батьки, і мої тренери порадили здобувати спеціальність, яка матиме попит на ринку праці, адже спортивна кар’єра досить коротка. Так я вступила на перший курс ЕПТ при МАУП на спеціальність «організація туристичного обслуговування» і дуже задоволена. Вже навіть від ЕПТ брала участь у змаганнях з плавання серед навчальних закладів Києва. А серед навчальних підрозділів МАУП команда ЕПТ перемогла. У технікумі мені подобається, що нас навчають кваліфіковані й уважні викладачі, у нас дружний студентський колектив.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com