Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Чорногорія стане 28-м членом ЄС

ЄС надав Чорногорії офіційний статус кандидата на вступ у співтовариство. Про це йдеться у поширеному сьогодні фінальному проекті підсумкової заяви саміту Євросоюзу.

Як передає канал «Вести», отримання країною статусу офіційного кандидата на вступ гарантує її приєднання до Євросоюзу. Точні терміни поки не визначені, однак практика показує, що для проходження цього фінального інтеграційного відрізка потрібно 1-2 роки.

Чорногорія стане 28 членом Євросоюзу. Сьогодні держави ЄС вже змирилися з необхідністю «інтегрувати і переварити» усі балканські країни. Ця перспектива не викликає ні найменшого ентузіазму в західноєвропейських столицях, однак ЄС не бачить інших «ліків» від нових спалахів балканського націоналізму в одному з найгарячіших регіонів Європи.

Експерти наголошують, що у перспективі найближчих 10 років жодна країна, крім держав Балкан, не має шансів на приєднання до Євросоюзу в зв’язку з його «втомою від розширення».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com