Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Всі нації в гості до нас

Днями у Міжрегіональнй Академії управління персоналом відзначали ювілей — 10 років з дня заснування Міжнародного підготовчого інституту імені Великого князя Святослава Хороброго.

Протягом десяти років цей навчально-виховний структурний підрозділ готує іноземних громадян для вступу на навчання до Президентського університету МАУП та до інших вищих навчальних закладів України. Основним завданням МПІ є опанування іноземними громадянами української мови (за бажанням — російської) та базових дисциплін в обсязі, необхідному для продовження навчання за економічним, психологічним, гуманітарним та іншими напрямками. В Академії нових студентів приймають з традиційною гостинністю. Спочатку студентам пропонується десятимісячний курс вивчення мови, а також дисциплін відповідно до стандартів Міносвіти — залежно від спеціальності, яку вони прагнуть здобути. Керівництво інституту забезпечує прийом, візову підтримку та реєстрацію, а також організацію навчального процесу, поселення у комфортабельні гуртожитки та належні побутові умови.

Персонал інституту усвідомлює, що молоді люди, які приїжджають до іншої країни на навчання, потребують не лише належної організації навчального процесу, а й звичайної людської уваги. Саме тому працівники Академії уважно і відповідально ставляться до кожного студента. Викладачі МАУП є досвідченими психологами, адже дуже важливо полегшити іноземним студентам «акліматизацію». Вони всіляко створюють довкола студентів атмосферу комфорту та доброзичливості. Адже на найближчі 5 років Академія стане для цієї молоді другою родиною.

Урочистості з нагоди ювілею відкрив проректор з міжнародних зв’язків — генеральний директор Міжнародного відкритого університету МАУП Ігор Славович Піляєв: «За десять років свого існування МПІ випустив понад дві тисячі студентів. Зараз же у нас навчаються 864 іноземних студентів з 45 країн світу, а саме: з країн Східної Європи, пострадянського простору, Близького Сходу, Північної Африки, Східної Азії тощо.

У цьому році ми значно розширили студентський контингент і кількісно, і географічно, до Академії приїхали студенти з тропічної Африки, Греції, Ірану, Китаю.

Ми реалізуємо концепцію мультикультурної освіти, поваги до традицій різних цивілізацій, міжцивілізаційного діалогу. Міжнародний підготовчий інститут МАУП є визнаним лідером освіти для іноземних студентів в Україні». Ігор Славович побажав студентам МПІ успіхів у навчанні, повноцінного студентського життя і врешті — отримання дипломів, які згідно з Болонською конвенцією визнаються у багатьох країнах світу.

Серед численних гостей свята були і ті, хто стояв біля витоків інституту. Десять років тому Зоя Улянівна Борисова брала участь у відкритті Міжнародного підготовчого інституту і досі успішно його очолює: «Дякую — це головне слово у моєму виступі, — розпочала Зоя Ульянівна своє звернення. — Я дякую керівництву Академії, колективу інституту, викладачам, — всі вони докладали чималих зусиль для розвитку інституту. Я дякую вам, студенти, за ваш вибір, адже ми вас любимо і саме для вас працюємо. Ми віримо, що після завершення навчання, коли ви повернетеся на батьківщину і працюватимете на користь своїх країн, то будете згадувати роки, які провели в МАУП як найкращі».

Одним з перших випускників Міжнародного підготовчого інституту був тодішній студент з Азербайджану, а сьогодні — голова Союзу азербайджанської молоді України Анар Таіров. «Для мене велика честь виступати сьогодні перед вами, — звернувся гість до професорсько-викладацького складу і студентів. — Десять років тому, коли я приїхав до України і вступив до МАУП, нас, азербайджанських студентів, було лише десятеро. А цього року до Академії вступило близько двохсот студентів з Азербайджану. Саме МАУП навчив мене любити Україну, дав мені освіту і путівку в життя. Тож я щиро вітаю колектив МПІ і бажаю успіхів, і побільше нових студентів, які б так само любили Академію».

Щороку студенти з різних країн світу приїздять до Києва і вступають на навчання до Міжнародного підготовчого інституту МАУП, і серед них чимало творчих і різнобічно обдарованих молодих людей, які згодом стають зірками Академії. Тож святковий концерт з нагоди 10-річчя інституту також організували ці іноземні студенти МАУП, адже, перш за все, це їхнє свято, свято їхньої Альма-матер.

Розпочали концерт студенти з країни вогнів — Азербайджану. Як завжди чарівною була Сімузар Мелікова, відома в Академії своїми прекрасними вокальними даними, постійна учасниця святкових заходів.

Від імені студентів з Ірану привітання пролунало від випускника МАУП Шабані Аббаса, який подякував Академії за турботу і увагу, за ті можливості, які вона надає своїм студентам для розвитку і самореалізації. У виконанні студентки Саед Нігар для всіх присутніх прозвучали чудові поетичні рядки персидського поета Фірдоусі, а відомий в Академії своєю участю у різноманітних конкурсах і фестивалях іранський студент Хосейн Мірзаголі подарував усім декілька пісень у супроводі гітари.

Кожна національність — яскрава і своєрідна. Тож і студенти дивували кожен своїм талантом. Джан Шен порадував чудовою грою на піаніно, а його колега також з Китаю вразила неперевершеним оперним вокалом, а також знанням української мови, виконавши пісню на вірші Тараса Шевченка «Садок вишневий коло хати...».

Африка — величезний багатонаціональний континент. Саме звідси останнім часом до Академії приїздять чимало нових студентів. Нестримний запальний темперамент у своєму національному танці продемонстрували студенти з Камеруну, що зовсім недавно приєдналися до великої родини МАУП.

Палестина — жива легенда з біблійних сторінок. Традиційним для свят у МАУП став національний палестинський чоловічий танець, який виконують студенти з цієї країни.

А завершили свято чарівні грузинські дівчата у національних костюмах, виконавши для всіх присутніх яскравий аджарський танець.

Тож свято завершилося, а попереду — нові досягнення, невпинний розвиток і барвисте студентське життя.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com