Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НАЗВАЛИ ВИННИХ

Днями Антимонопольний комітет України прийме рішення по змову учасників ринку нафтопродуктів в Україні. Про це в ефірі телеканалу «ICTV» заявив перший заступник голови АМКУ Юрій Кравченко.

«Ми вже завершили збір доказів стосовно п’яти основних гравців ринку. Вже завтра ми прийматимемо рішення у цій справі», — зазначив Ю.Кравченко.

При цьому він сказав, що йдеться про такі компанії як «ОККО», WOG, «Лукойл», ТНК і «Shell». Чиновник також підкреслив, що розміри штрафів і рівень відповідальності для порушників завтра визначатиме колегіальний орган АМКУ.

«АМКУ — не Міністерство по надзвичайних ситуаціях в економіці, він не пожежна команда. Він працює чітко в правовому полі. Ми приймаємо рішення по епізоду, який виник у кінці минулого року і на початку цього року. Коли ціни в основних гравців нафтового ринку однаково піднялися на ту величину, яка не була економічно виправданою», — зазначив він.

Ю. Кравченка додав, що світові тенденції на ринку нафтопродуктів не були настільки стрімкими, наскільки росли ціни.

Нагадаємо, 11 березня 2011 року за результатами наради експертно-аналітична група по аналізу питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів рекомендувала встановити верхню межу цінового коридору в розмірі, який не повинен перевищувати 9,5 грн./л на бензин А- 95 і 9,0 грн./л, — на дизельне пальне.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com