Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нова справа

Генпрокуратура України оголосила про порушення ще однієї кримінальної справи у відношенні екс-прем’єра Юлії Тимошенко за фактом перевищення влади та службових повноважень при укладанні газових контрактів із Росією в 2009 році.

Політолог Віктор Небоженко припускає, що порушення нової кримінальної справи проти Юлії Тимошенко пов’язане з візитом до Києва прем’єра Росії Володимира Путіна.

Про це він заявив у коментарі для Радіо «Свобода”.

“Українська влада орієнтується на Медведєва і розраховує, що саме він переможе на чергових виборах у Росії». - сказав Небоженко.

“Тому їй дуже важливо дискредитувати як лідера опозиції Тимошенко, так і російського прем’єр-міністра Путіна. Це такий собі спосіб тиску на Путіна». - вважає політолог.

Аналітик Українського незалежного центру політичних досліджень Світлана Конончук також вважає, що порушення кримінальної справи саме щодо російських газових контрактів обумовлене приїздом Путіна до Києва, передає «Німецька хвиля”.

Очікується, що Путін може запропонувати Україні вигіднішу ціну на газ за те, щоб країна відмовилася від євроінтеграційного курсу.

“Тим самим закладається підґрунтя нових політичних поступок, які Україна робитиме для отримання меншої ціни на газ. Буде інформаційна атака, аби на фоні невигідних тимошенківських контрактів все, що зробить нинішня влада, виглядало більш вигідним і привабливим для України». - сказала Конончук.

Крім того, на її думку, те, що справи проти Тимошенко не пов’язані між собою, свідчить, що попередні обвинувачення Тимошенко не дали «політичного ефекту». на який розраховували замовники «політичного шантажу”.

Водночас джерело газети «Комерсант-Україна» в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості повідомило, що якщо в результаті слідства будуть доведені порушення в укладенні газових контрактів в 2009 році, це буде одним з аргументів на переговорах із Росією.

“Ми не можемо безпосередньо використовувати цей факт (можливих зловживань з боку Тимошенко) для перегляду договору. Перш за все ,тому що це викличе погіршення відносин із Росією. Але, звісно, це буде одним із аргументів на переговорах». - сказав співрозмовник.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com