Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Акція проти русифікації київських шкіл і садочків

У День захисту дітей, учні столичних шкіл та їхні батьки, а також активісти громадських організацій провели протестну акцію проти ініціативи Головного управління освіти (ГУОН) Київської міської державної адміністрації щодо відкриття в Києві додаткових російськомовних класів у школах та груп у дитячих садках (що цілком вписується у загальну не надто адекватну політику не надто адекватного міністра освіти).

Учасники влаштували дійство, під час якого кілька «вчителів» із фіговим листком на відповідному місці просили милостиню у «батьків» (на відкриття російськомовних шкіл, кошти на які відсутні у бюджеті), а «учні» в той час переписуватимуть підручники (бо їх не вистачає) й самі виготовлятимуть шкільний реманент.

У такий спосіб активісти наголосили: аби прикрити свою недбалість (невміння забезпечити безкоштовні підручники, тестові завдання, шкільне харчування та гідну зарплату освітянам), чиновники вигадали «подачку», виборцеві — російськомовність. Про шулерську натуру влади киянам розповіли мами учнів донецьких україномовних шкіл, уже ліквідованих можновладцями.

І центральна, і київська, і інші регіональні (в усіх сенсах) влади мають зрозуміти: допоки триватиме нерозумна, шкідницька, антиукраїнська політика теперішнього керівництва МОН та їхніх підспівувачів, протести триватимуть і зростатимуть — українці їм спокою не дадуть.

Організаторами акції стали Координаційна Рада з питань захисту української мови, Громадянський Рух «Відсіч», ВГО «Не будь байдужим!», Київський благодійний фонд імені Олекси Гірника.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com