Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Підготовка до сесії працюючого студента

Наступила сесія змушує студентів усередині згадувати матеріал лекцій, і намагатися підтягти рівень знань, щоб успішно скласти іспити. Якщо він до того ж, поєднує навчання і роботу, у нього не залишається вільного часу. Цілком природно, що робота над курсовою чи дипломним проектом відсувається на невизначений термін. Щоб сесія була успішно здана, а курсова вчасно написана, можна вдатися до послуг фахівців, і замовити потрібну роботу. При цьому повинні бути дані потрібні уточнення щодо розміру, оформлення, теми, та інші доповнення. Таким чином, учень може спокійно готуватися до іспитів, або працювати, не переживаючи з приводу швидкої захисту курсової, диплома або іншого матеріалу.

Причини, з яких студент поєднує заняття у ВНЗ з роботою, можуть бути різними. Хтось прагне до незалежності від батьків, комусь необхідно оплачувати навчання, а деякі вже обзавелися власною сім'єю, яку потрібно забезпечувати. Менш очевидною причиною є бажання напрацювати практичний досвід по своїй спеціальності, і отримати невеликий стаж роботи. Випускник, який має диплом, але жодного дня не працював за фахом, має менше шансів знайти собі пристойне місце, ніж той, хто вже якийсь час працював, нехай навіть на найнижчій посаді. Запис у трудовій книжці цінується не менше оцінок в атестаті, або диплома з відзнакою.

Студент, який і без того впевнений у власних теоретичних і практичних знаннях, може заказать курсовую работу, щоб не витрачати час на її написання, і не відволікатися від основної роботи.

Підготовка до екзаменаційної сесії та складання заліків та іспитів є відповідальний період в роботі студента. Серйозно підготуватися до сесії і успішно скласти всі іспити - обов'язок кожного студента. Рекомендується так організувати своє навчання, щоб перед першим днем початку сесії були здані і захищені всі лабораторні роботи, здані всі заліки, виконані інші роботи, передбачені графіком навчального процесу.

Основне в підготовці до сесії - це повторення всього матеріалу, курсу або предмета, за яким необхідно складати іспит. Тільки той встигає, хто добре засвоїв навчальний матеріал.

Якщо студент погано працював в семестрі, пропускав лекції, слухав їх неуважно, що не конспектував, не вивчав рекомендовану літературу, то в процесі підготовки до сесії йому доведеться не повторювати вже знайоме, а заново в короткий термін вивчати весь матеріал. А це найчастіше виявляється неможливо зробити через брак часу. Для такого студента підготовка до іспитів буде важкою, а іноді й непосильною справою, а фініш - відрахування з вузу.

У дні підготовки до іспитів уникай надмірного перевантаження розумовою роботою, чергуй працю і відпочинок.

Можна рекомендувати на цей період наступний режим дня. Підйом в 6:30-7:00, ранковий туалет, гімнастика, сніданок (не більше години). У 8:00-8:30 - заняття (для них все має бути підготовлено ще з вечора). Короткі паузи для відпочинку влаштовуй через кожні 50-55 хвилин інтенсивної роботи. Після 2-3 годин занять - півгодинна перерва. Після перерви можна зосереджено позайматися ще 2-2,5 години.

Відразу ж після обіду (1-1,5 години) займатися не рекомендується (праця виявиться малопродуктивною). Краще зробити прогулянку, виконати якусь роботу, не пов'язану з підготовкою до іспиту, відпочити (якщо є потреба, сон - найкращий варіант). Потім треба знову напружено позайматися 2,5-3 години і 1-2 години після вечері.

Не засиджуйся за північ. Зберігай в кімнаті (гуртожитку) тишу, чистоту і порядок.

При підготовці до здачі іспитів старайся весь обсяг роботи розподіляти рівномірно по днях, відведеним для підготовки до іспиту, контролювати кожен день виконання роботи. Краще, якщо можна перевиконати план. Тоді завжди буде резерв часу.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com