Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Львів дарує свято

Зовсім недавно столицю Галичини потрясли події, які декого змусили засумніватися в стабільній ситуації в регіоні, але подорож нашого кореспондента засвідчила зворотнє: Львів живе звичним життям великого туристичного центру, відкриті численні кафе, ресторани, вулицями міста снує безліч туристичних автобусів з країн Європи.

Працюють музеї, відкриті релігійні святині. Більшість туристів завітали з Росії. Навіть побіжний погляд засвідчує, що їм у Львові подобається: вони охоче фотографуються на фоні історичних пам’яток, витрачають чималі гроші у  ресторанах, замовляють додаткові екскурсії навіть у віддалені куточки міста, зокрема в музей культури та побуту українців Галичини, відвідують музеї, фотографують пам’ятник Степанові Бандері, королю Данилу Галицькому, Адаму Міцкевичу, прикладаються до мощів святих в греко-католицьких храмах. Щоправда, в деяких районах старого міста перекладають бруківку і теплотраси. Відчувається підготовка до Євро-2012. Звичайно, місто наповнене специфічною для цього регіону символікою Українського визвольно руху 1939—1959 рр., але це туристам з Росії не заважає. Вони охоче вивчають українську історію не з російських підручників, а рухаючись місцями, де ці події відбувалися. Отже, провокації з червоним прапором, влаштовані антиукраїнськими силами 9 травня, провалилися і місто Лева і надалі лишається привабливим для туристів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com