Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Сміття не можна палити

Скандальний сміттєспалювальний завод, який працював на вул. Уманській в Києві і був закритий ще наприкінці минулого року, запрацює знову, але вже на новому місці.

Його перемістили на територію залізничної станції «Київ-Волинський», на вул. Постволинську, 1, і він стане ближче до житлових будинків.

“Ми дізналися, що 12 липня були громадські слухання щодо встановлення цього заводу і 80 людей підписалися під документом про будівництво. Усі ці люди не живуть тут, а просто працівники залізниці, яких під загрозою звільнення змусили підписатися», — розповіла голова ініціативної групи проти сміттєспалювального заводу.

Зараз жінка пише листи в СЕС і мерію для того, щоб там не допустили будівництва.

“У райадміністрації говорять, що заводик буде спалювати лише пластиковий посуд та інше сміття, що залишається після пасажирів. Але ж до найближчих будинків лише 200 метрів. Відразу знаходиться й гімназія для дітей-сердечників, дитсадок», — розповіла вона.

Водночас керівництво залізниці жодних проблем у заводі не бачить.

“Так, ми переносимо на Постволинську сміттєспалювальну установку з вул. Уманської. Тут промислова зона, так що проблем ніяких немає. Більше того, вже були громадські слухання, там були місцеві жителі, а не залізничники, і зараз ведеться процедура оформлення станції. Усе законно, ніякої шкоди», — сказав виданню начальник Південно-західної залізниці Олексій Кривопішин.

Відомо, що в Європі поступово відмовилися від спалювання сміття і перейшли на його сортування і переробку. А от численне спалювальне обладнання, зазвичай, хочуть скинути у країни «третього світу». От ми і купуємо «вчорашній день». Чи, може, наші можновладці не в курсі новомодних тенденцій на тему сміття?

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com