Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Брейвік має прихильників

Член Європарламенту від італійської партії «Пів­нічна ліга» Маріо Боргеціо назвав низку ідей норвезького терориста Андерса Брейвика «відмінними». Про це з посиланням на інтерв’ю Боргеціо однією з італійських радіостанцій повідомляє BBC News.

Як пояснив у своєму інтерв’ю італійський європарламентар, він засуджує застосування Брейвіком насильства, але схвалює його антиісламську позицію і заяви норвежця про те, що Європа здалася в боротьбі з ісламізацією регіону.

Подібна заява представника націоналістичної «Пів­нічної ліги», що входить в правлячу коаліцію Берлусконі, вже засудили як представники опозиції Італії, так і соратники Боргеціо по Європарламенту. Зокрема, слова Боргеціо назвали неприпустимими, а самого депутата закликами піти у відставку.

Партія «Північна ліга» відома своєю жорсткою позицією стосовно іммігран­тів, і, особливо, мусульман.

Раніше критиці за підтримку Брейвіка піддався представник французького «Національного фронту» Жак Кутела. Кутела розмістив у своєму блозі запис, в якому назвав Брейвіка «символом» і «головним захисником Заходу». Зокрема, він порівняв норвежця з франкійським проводирем Карлом Мартеллом, що зупинив в VIII столітті просування арабів в Західну Європу. Нині «Національний фронт» припинив членство Кутела в організації.

Певне співчуття діям Брейвика, жертвами якого стали 76 чоловік, висловили також представники «Англійської ліги оборони», відомої своєю антиімміграційною риторикою. Так, лідер руху Стівен Леннон назвав подвійний теракт Брейвіка сигналом для пробудження Європи. За словами Леннона, появи такого «монстра» як Брейвік можна було уникнути, якби європейці приділили більше уваги проблемі ісламізації. Варто відмітити, що у своєму маніфесті норвезький терорист писав про свою підтримку діяльності EDL. У самій організації зв’язок з Брейвиком спростували.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com