Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вірус стежить за вами

Фахівці з компанії CA Technologies повідомили про шкідливу програму, що записує телефонні розмови власників смартфонів на платформі Android.

Як заявив в блозі CA Technologies співробітник компанії Динеш Венкатесан, додаток записує розмови і зберігає їх на карті пам’яті смартфону у вигляді файлів у форматі AMR.

При установці на при­стрій програма створює конфігураційний файл, в якому перераховуються параметри видаленого сервера. Дослідник не виключає, що можливе таємне відсилання аудіофайлів на цей сервер, де їх можуть прослухати зловмисники.

 Судячи по опублікованих в блозі скриншотах, додаток носить назву Android System Messenger. З цього виходить, що автори замаскували його під системну утиліту. По яких каналах поширюється програма, не уточнюється, але в магазині Android Market її немає.

У Android Market є декілька десятків додатків з функцією запису телефонних дзвінків або голосу, проте створені ними аудіофайли зберігаються виключно в пам’яті пристрою.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com