Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Скоротять закупівлі російського газу

Україна відмовляється бути головним спонсором російського “Газпрому” і збирається протягом найближчих років втричі зменшити закупівлю газу у Росії.

Прем’єр-міністр Микола Азаров на нараді в Харкові озвучив нову тактику боротьби з Газпромом. Тепер Україна не хоче бездумно фінансувати російського монополіста.

“Ми ставимо дуже амбітне завдання перед собою - протягом найближчих років скоротити об’єми закупівель газу в Росії в три рази”, - сказав Азаров.

Прем’єр підкреслив, що нині Україні вигідніше використовувати для опалювання вугілля, ніж газ. “Ми пам’ятаємо, що переводили на газ наші котельні, а зараз у нас газ став коштувати по 400 доларів за тисячу кубометрів, і наші колеги говорять, що він може бути і дорожчим. У нас немає вибору  - треба переходити на те, що ми маємо.. Вже якщо поставили перед собою завдання перейти - значить, ми його реалізуємо”, - заявив Азаров.

Одночасно Азаров пом’якшив свою заяву про можливий судовий розгляд з Газпромом. Тепер прем’єр вважає, що росіяни підуть на поступки, оскільки позиція України стає більш аргументованою.

Раніше про грандіозні плани по скороченню закупівель російського газу - з 54 млрд. куб. м до 12 млрд. куб. м - заявляв міністр палива і енергетики Юрій Бойко.

Тим часом Газпром повідомив, що його виручка збільшилася до 1,317 трильйонів рублів з 954,33 мільярдів рублів роком раніше при прогнозі в 1,259 трильйона рублів.

Газпром в першому кварталі 2011 року збільшив чистий прибуток на 42% - до 478,50 мільярдів рублів, перевищивши прогнози за рахунок зростання цін і об’ємів газу, що реалізовуються.

Інтерфакс-Україна

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com