Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Песимістичні Українці

У серпні, як і у травні, частка респондентів, які вважають, що нинішня влада гірша, ніж попередня (30,4%), перевищила частку тих, хто вважає, що нинішня влада краща, ніж попередня (18,7%), хоча відносна більшість опитаних (43,2%) схиляються до думки, що нинішня влада нічим суттєво не відрізняється від попередньої. Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного службою Центру Разумкова.

У серпні, порівняно з травнем, дещо зросла частка громадян, які висловили готовність узяти участь у протестних акціях: санкціонованих та несанкціонованих мітингах та демонстраціях, страйках, бойкотах. Також зросло число опитаних, які вважають, що в разі значного погіршення умов життя краще вийти на вулицю з протестом, ніж терпіти матеріальні труднощі заради збереження порядку в країні.

Абсолютна більшість громадян України (55,1%) вважають, що правоохоронні органи більш жорстко ставляться до представників опозиційних політичних сил і більш м’яко до представників провладних політичних сил. Менше чверті опитаних (21,0%) переконані, що правоохоронці однаково ставляться до представників влади та опозиції, а 3,5% вважають, що ставлення правоохоронців до опозиції є більш м’яким, ніж до представників провладних політичних сил. Решта опитаних не визначилися з відповіддю. Майже половина опитаних (48,0%) вважають, що діюча влада вдається до політичних репресій, протилежної думки дотримуються трохи більше чверті громадян (27,9%). Решта опитаних не визначилися з відповіддю.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 10 по 17 серпня 2011 року. Було опитано 2007 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як стратифікована, багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Опитування здійснювалося у 132 населених пунктах (із них 74 міських та 58 сільських поселень). Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

obozrevatel.com

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com