Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Прикрили конверта­ційний центр

Під час розслідування кримінальної справи, порушеної проти директора ТОВ «К» гр. К та бухгалтера гр. О. за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, на загальну суму 5,7 млн. грн., податківці Голосіївського району м. Києва не забули і про контрагентів підприємства...

В ході розслідування було встановлено що директор ТОВ «К» та його бухгалтер, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, використовували реквізити та печатку ТОВ «У», та створювали видимість взаєморозрахунків з ТОВ «К», начебто  за виконані послуги в галузі архітектури та будівництва.

 «Власником» ТОВ «У», як і «власником» інших 12-ти підприємств, «видом діяльності» яких була конвертація грошових коштів, виявися мешканець Київської області 49-річний громадянин Щ. та троє його спільників. Загальний обіг коштів «конвертаційного центру» за період діяльності зазначених підприємств склав понад  150 мільйонів гривень.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів встановлено адреси житлових та офісних приміщень, що використовували  «конвертатори» в своїй незаконній діяльності. При обшуку 6 приміщень було вилучено 14  печаток, 7 штампів, 10 одиниць оргтехніки. Крім того, вилучено значну суму готівки: майже 1,5 млн. грн., понад 100 тис. дол. США,  близько 19 тис. російських рублів, 3,6 тис. євро та  2 тис. угорських форинтів.

Накладено арешти на розрахункові рахунки 4 фіктивних підприємств, в результаті чого заарештовано грошових коштів на  півмільйона  гривень.

Наразі, затримано організатора гр. Щ. та його спільника в порядку, передбаченому ст.115 КПК України.

Слідство триває...

ДПІ у Голосіївському районі м. Києва

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com