Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Пацієнти довіряють стоматологам більше, ніж іншим лікарям

Згідно з новим дослідженням, ми довіряємо нашим стоматологам більше, ніж терапевтам. Існує багато різних думок, широко визнаних у суспільстві, яким лікарям люди довіряють більше, ніж іншим. Але нове дослідження показує, що стоматологи перемогли в гонці за довіру пацієнтів: 88 відсотків опитаних в новому дослідженні підтвердили, що мають дуже високий ступінь довіри до свого стоматолога, навіть більше, ніж до сімейного лікаря. Опитування, проведене Брей Лейно, також показало, що в два рази більше людей (19,7 відсотка) цінують відносини з стоматологом вище, ніж з іншими лікарями (9,9 відсотка). Рівень довіри відбивається в кількості людей, які прислухаються до поради особистого стоматолога. Більш ніж троє з чотирьох осіб (76,4 відсотка) заявили, що ходять на огляди так часто, як їм рекомендує дантист. Це ще не все; дослідження також вказує: майже дві з трьох людини не відвідували стоматолога вже більше трьох років, а з них більш ніж кожен четвертий (27 відсотків) заявив що страх - це основна причина, по якій він не йде на прийом. Психолог Емма Кенні пояснила: «Довіра лежить в основі більшої частини нашої мотивації в житті. Коли ми відчуваємо, що хтось на нашій стороні і підтримує наші інтереси, ми будемо діяти у відповідності зі словами такої людини. Стоматологи - важливі люди в нашому житті, вони гарантують, що наше стоматологічне здоров'я та гігієна залишиться на високому рівні і допоможе підвищенню нашої самооцінки. Це здорово бачити, що ці медичні працівники змогли завоювати довіру пацієнтів ».

Виконавчий директор фонду охорони здоров'я British Dental, доктор Найджел Картер, обговорив вплив досліджень за поточними відносинам до догляду за порожниною рота. Доктор Картер сказав: «Це дослідження є дуже обнадійливим. Відмінні відносини, які, безсумнівно, існують між пацієнтом і стоматологом, ми сподіваємося, приведуть до поліпшення здоров'я порожнини рота протягом поколінь. Існує культура, яка постійно розвивається; пацієнти будуть відвідувати свого лікаря до того, як у них починаються проблеми. Відрадно бачити так багато людей, які активно використовують превентивні заходи, а не просто очікують моменту, коли щось піде не так». Ті, хто як і раніше воліють не відвідувати свого стоматолога, можуть робити це з огляду справжніх причин, де страх, звичайно, одна з основних, але технологічні досягнення в галузі стоматології сьогодні набагато більше, ніж будь-коли раніше. Чим більше пацієнт довіряє своєму стоматологу, тим більше шансів, що він буде чистити зуби два рази на день, скоротить вживання солодких продуктів і напоїв, і, як показує дослідження, тим більш імовірно, буде регулярно відвідувати стоматолога так часто, як той рекомендує.

Чудовий рівень довіри і взаєморозуміння буде означати, що пацієнт і стоматолог стануть активніше обговорювати методи лікування, які не є основними. Якщо ви довіряєте своєму стоматологу, то навіть ціною власного гаманця ви, швидше за все, будете слідувати його порадам, якщо він рекомендує пройти курс ортодонтичного або косметичного лікування. Але найважливіше, звичайно, відвідувати лікаря так часто, як він рекомендує.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com