Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Катерина Агафонова: «Я мрію про весну...»

Серед студентської громади МАУП – чимало яскравих неординарних особистостей. Одна з них – зірка вокальної студії „Gloria”, студентка третього курсу Інституту міжнародних відносин та лінгвістики МАУП Катерина Агафонова.

Катерина – одна з активісток Академії, вона постійно бере участь у мистецьких та вокальних конкурсах, виїздить на гастролі разом з колективом по Україні та за кордон, де студенти представляють і свій вуз, і свою країну. Знайомтеся, Катерина Агафонова.

— Чому Ви обрали саме  МАУП?

— Це був мій свідомий вибір. Коли вивчала різні каталоги навчальних вузів України в старших класах, то свою увагу я звернула саме на МАУП. Академія сподобалася  професіоналізмом та авторитетністю, вигідними умовами навчання та хорошою навчальною базою для того, щоб отримати якісну освіту, це вирізняло її серед інших учбових закладів. До Києва я приїхала з Луганської області на День відкритих дверей, що регулярно проводяться у МАУП, і подала документи. Я була активісткою, відмінницею, тож вступила без проблем. Додам, що коли потрапила на територію, то і тут Академія мене вразила великою і красивою територією, а також сучасною бібліотекою.

— Якими були Ваші враження від навчання на першому курсі Академії?

— Перші враження були дуже яскравими! Ми нарешті відчули, що таке сесія, знайшли багато друзів. Крім того, у мене змінилося ставлення до поняття вузу: я завжди думала, що після вступу закінчиться моя творчість і почнеться важка робота. Однак Академія надає можливість розвиватися творчо, а це дуже важливо, це приємно вразило.

— Ким Ви будете за фахом і чи був це свідомий вибір професії?

— Після закінчення Академії я отримаю диплом за напрямком „країнознавство”, спеціалізація „міжнародні відносини і дипломатія країн Європейського союзу”.  Тобто я буду бакалавром міжнародних відносин. Так, я свідомо обрала цей напрям ще з восьмого класу, мене завжди приваблювали лише дві професії: країнознавець та археолог (але археологія шкодить манікюру). Я люблю спілкуватися, для мене важливо, щоб спілкування відбувалося красиво, грамотно, по діловому, мені хотілося цьому навчитися. Правильно, яскраво, грамотно, коректно представляти інтереси своєї країни – робота дипломата, саме це мене приваблює у цій професії.

— Які відкриття Ви зробили для себе в Академії?

— Головне відкриття: при наявності бажання – все можливо, головне, працювати над собою і тоді все можна реалізувати. Наприклад, виступаючи разом з вокальним колективом Академії „Gloria”, я брала участь у міжнародних конкурсах. Виступаючи від МАУП в Угорщині я посіла перше місце, і коли називали переможців, то називали і країну, яку я представляла. Це також змінило моє уявлення про те, чого можна досягти при великому бажанні і старанні.

— Чи є у Вас захоплення, які Ви розвиваєте в Академії?

— Так! З усіх захоплень дитинства у мене залишився лише вокал. Академія ж дає можливість підтримувати і розвивати моє хобі і навіть сприяє можливості брати участь у конкурсах на міжнародному рівні. Крім того, вокальні репетиції сприяють сумлінному навчанню, адже навіть коли хворієш, можна пропустити лекцію, а репетицію не можна пропускати, тож прийшовши на репетицію, приходиш і на пари.

— Яким Ви бачите своє майбутнє?

— Майбутнє я бачу світлим і щасливим! Хотілося б, аби вдало пройшли найближчі конкурси, що проводяться в Академії, а про далеке майбутнє не слід загадувати. Щодо вибору професійного шляху, звичайно я прагну знайти роботу саме за фахом, працювати в Україні, я в цьому сенсі патріот.

— Скільки друзів Ви знайшли в Академії?

— Багато друзів, саме в Академії я зустріла своїх найкращих друзів! У більшості – нас поєднала музика.

— Чи є дисципліна, котра Вас захоплює, надихає, цікавить більше за інших?

— Найбільш цікавий для мене предмет – це історія міжнародних відносин. По-перше, це дійсно цікава і корисна дисципліна, а по-друге, нам її читає прекрасний викладач Масловська Олена Миколаївна, на цих заняттях ніколи не нудно.

— Чи є в Академії викладач, який Вас зацікавив чи здивував?

— Так, це Масловська Олена Миколаївна, Гольцов Андрій Геннадійович, Хижняк Антон Ігоревич, Кобержицький Всеволод В’ячеславович – це ті викладачі, котрі не лише зацікавлюють своїм предметом, але й змушують ходити на пари. А ще Анна Вікторівна Кольберт – наш викладач вокалу, на заняття якої хочеться ходити завжди, навіть з температурою.

— Катю, а про що Ви мрієте?

— ПРО ВЕСНУ! З найближчих мрій – виграти конкурс «Мотив для двох», де я вдруге беру участь з викладачем англійської мови Іваном Степановичем Баховим. А ще я мрію отримати водійські права, тільки не на автомобіль, а на вертоліт! Влітку я була у рідних у Москві і бачила за містом навчальний майданчик для польотів на вертольоті, думаю, це цілком реально.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com